20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Απάτη με SMS: «Έχετε σταλεί σε καραντίνα»

Μια νέα μέθοδο απάτης με sms φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ. Με πρόσχημα την πανδημία και την καραντίνα επιτήδειοι προσπαθούν να υποκλέψουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών με ένα απλό sms.

Συγκεκριμένα, πολίτες λαμβάνουν sms που τον ενημερώνουν ότι μπαίνει σε καραντίνα. Ωστόσο, η απάτη με sms είναι εμφανής καθώς η σύνταξη του sms μαρτυρά ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, αφού αναφέρει: «Έχετε σταλεί σε καραντίνα για 10 ημέρες».

Στο SMS παρατίθεται ένας σύνδεσμος (link) τον οποίο ο χρήστης δεν πρέπει να ακολουθήσει.

Σε περίπτωση που κάποιος πατήσει το link, οι επιτήδειοι θα έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα, έως και κωδικούς πρόσβασης για web banking.

Περισσότερα Άρθρα

Κυκλοφοριακά μέτρα στην κεντρική πλατεία Κρανιδίου την Κυριακή 13.11.2022, λόγω της 10ης Γιορτής Ελιάς & Ελαιολάδου

Ο Δήμος Ερμιονίδας ανακοινώνει τη διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα οδών εκατέρωθεν της πλατείας Κύπρου (κεντρική πλατεία) στην Κοινότητα Κρανιδίου και συγκεκριμένα το τριγωνικό τμήμα από το κατάστημα υποδημάτων «HERMES» έως το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Ε.Τ.Ε.) και έως το κατάστημα Ζαχαροπλαστείο – «Παραδοσιακό», την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 από τις 07:00 π.μ. έως και τις […]

Επίσκεψη του Υφυπουργού Τουρισμού αύριο, στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος.

Επίσκεψη θα πραγματοποιήσει αύριο 7/10/2020 ο Υφυπουργός Τουρισμού Εμ. Κόνσολας στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος. Ο κ Κόνσολας θα ξεναγηθεί από τον Δ/ντή του ΙΕΚ στις εγκαταστάσεις της σχολής με τις αίθουσες θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων που έχει προσφέρει ο Δήμος Άργους Μυκηνών για την εκπαίδευση των μαθητών και θα γνωρίσει και το […]