18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σπουδαία η συνεισφορά της ΑΦΟΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ στην προστασία του Περιβάλλοντος στο Νομό Αργολίδας

Η ΑΦΟΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, η γνωστή βιομηχανία επεξεργασίας φρούτων στην Αγία Τριάδα, συνεχίζει δυναμικά να δείχνει το ενδιαφέρον της για την προστασία του περιβάλλοντος με νέα έργα και επενδύσεις.

Ήδη από το 2017, εν μέσω οικονομικής κρίσης, η εταιρεία έχει επενδύσει€1.500.000 για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων που διαθέτει (βιολογικός καθαρισμός) και την εγκατάσταση νέου συστήματος επεξεργασίας υγρών αποβλήτων για την παραγωγή μελάσας ζωοτροφών.

Επιπλέον, η εταιρεία είναι η πρώτη στο Ναύπλιο που εγκατέστησε φωτοβολταϊκό σταθμό (ΦΒ) αξίας €500.000, συνολικής ισχύος 1 Μεγαβάτ (MW) στη στέγη του εργοστασίου της, κάτι που αποτελεί ορόσημο για τον Νομό Αργολίδας.

Μέσω του έργου αυτού καλύπτει το 25-30% των ετήσιων αναγκών της σε ενέργεια. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, αν αναλογιστεί κανείς ότι με το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό σύστημα αποτρέπεται η εκπομπή 1.150 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ανά χρόνο, όσο δηλαδή θα απορροφούσαν 223.000 τετραγωνικά μέτρα δάσους ή 111.000δέντρα περίπου.

Η ΑΦΟΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ συνεχίζει με υπευθυνότητα την εξέλιξή της σε πράσινη βιομηχανία έχοντας ως διαχρονική δέσμευσή της την προστασία του περιβάλλοντος, τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και την αειφόρο ανάπτυξη.

Περισσότερα Άρθρα

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου                                     

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου                                      Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 16.4.2021 έως και χθες (27.4.2021), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις […]

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κορινθίας: Ο έλεγχος των πυρκαγιών θέλει σχέδιο, ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές

Περικυκλωμένη από τις φλόγες η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση που μετέτρεψε την ατομική ευθύνη από κοινωνική στάση, σε «πλυντήριο» των δικών της ευθυνών σε όλα τα επίπεδα, εδώ και τρεις μέρες εξαντλεί όλες τις προσπάθειές της στα πύρινα μέτωπα καλώντας τους πολίτες να εκκενώσουν τα χωριά και τους οικισμούς. Και «γαία πυρί, μιχθήτω» κυριολεκτικά. Δυστυχώς […]