20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Διήμερο συνέδριο για τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο στις 8 και 9 Οκτωβρίου

Ένα εξαιρετικό διήμερο συνέδριο για τον Ιωάννη Καποδίστρια διοργανώνει στο Ναύπλιο η “Πρωτοβολία 1821 – 2021” σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων, το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ναυπλιέων “Ιωάννης Καποδίστριας” και τον ΔΟΠΠΑΤ, στις 8 και 9 Οκτωβρίου.

Το συνέδριο με θέμα: Ο κυβερνήτης Καποδίστριας και η εποχή του: Νέες απόψεις & τεκμήρια” θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του βουλευτικού στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2021.

Το συνέδριο θα καλύψει τρεις κυρίως θεματικές: Η πρώτη θα παρουσιάσει νέα τεκμήρια και ερμηνείες για την περίοδο της Καποδιστριακής διακυβέρνησης. Η δεύτερη θα επικεντρωθεί στο αποτύπωμα που άφησε στον χώρο ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας με την δημογραφική και χαρτογραφική παρουσίαση του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής του. Η τρίτη θα αναζητήσει τους τόπους μνήμης για τον Καποδίστρια στο Ναύπλιο και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

Οργανωτική Επιτροπή:

Χρήστος Λούκος, Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Χριστίνα Κουλούρη, Καθηγήτρια Νεότερης & Σύγχρονης Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Δημήτρης Γεωργόπουλος, πρ. προϊστάμενος ΓΑΚ Αργολίδας

Περισσότερα Άρθρα

Μουσικό αφιέρωμα στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι την Κυριακή στο Λυγουριό

Μουσικό αφιέρωμα στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, από τον Προοδευτικό Σύλλογο Λυγουριού “Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ” και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 20:00΄ στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, στο Λυγουριό. Είσοδος ελεύθερη.

Τη Μεσσηνία θα επισκεφτεί αύριο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός αύριο Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφτεί: 10:00 Πεταλίδι 11:00 Χράνοι 11:15 Λογγά 11:30 Άγιος Ανδρέας 11:45 Χαρακοπιό 12:10 Κορώνη 13:15 Φοινικούντα 20:30 Καλαμάτα – Εγκαίνια Εκλογικού κέντρου