21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αναρριχητικό διήμερο στο “Καταφύκι” στην Ερμιονίδα

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος τον Δήμου Ερμιονίδας σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, διοργανώνουν αναρριχητικό διήμερο στο Καταφύκι, το Σαββατοκύριακο 9-10 Οκτωβρίου 2021.

Το αναρριχητικό διήμερο γίνεται στα πλαίσια της ανάδειξης του αναρριχητικού πεδίου στο Καταφύκι, μετά την πρόσφατη ανανέωση των βυσμάτων για την οποία συνεργάστηκαν οι παραπάνω φορείς.

Παράλληλα, Θα γίνει και η διεξαγωγή της πρώτης συνάντησης της Σχολής Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου που διοργανώνει ο ΕΟΣ Τρίπολης.

Το φαράγγι Καταφύκι βρίσκεται 5-6 χλμ βοριοδυτικά της Ερμιόνης. Το φαράγγι είναι γεμάτο πεύκα, δάφνες, λυγαριές και μυρτιές. Το μικρό μονοπάτι ήταν ένας από τους αρχαίους δρόμους που ένωνε τον Μάσητα με την Ερμιόνη.

Στην έξοδο του φαραγγιού με την Ερμιόνη υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Νικόλα, χτισμένο το 1740,διατηρητέο μνημείο μεταβυζαντινών χρόνων.

Εκτός από την αναρρίχηση, προσφέρεται και για ένα πολύ όμορφο περπάτημα ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Αν το ξεκινήσετε από το αναρριχητικό πεδίο θα βρείτε στο δρόμο σας ένα παλιό ιστορικό γεφύρι και θα καταλήξετε στο χωριό Φούρνοι.

Εναλλακτικά μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο κοντά στους Φούρνους και να πάρετε το μονοπάτι για να φτάσετε στο πεδίο.

Μετά από απόφαση του ΣτΕ 772/1992, το φαράγγι προστατεύεται ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και καταφύγιο άγριας ζωής.

Περισσότερα Άρθρα

Γιώργος Χαλκίδης: «Στο υψηλότατο επίπεδο η διάθεση για δουλειά»

Συμπληρώθηκαν 10 ημέρες από τη στιγμή της επανέναρξης των προπονήσεων και ο προπονητής του Διομήδη Άργους Γιώργος Χαλκίδης κάνει μία πρώτη αποτίμηση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι Λύκοι.   Δήλωσε σχετικά: «Επιτέλους μετά από 2,5 μήνες είχαμε τη χαρά να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί και να δουλέψουμε όπως παλιά. Η φυσική κατάσταση των […]

Τοξικό υλικό προκάλεσε ανησυχία στο Ναύπλιο

Τοξικός καπνός και οσμή χημικού που αναδύονταν από κάδο απορριμμάτων στο Ναύπλιο, ανησύχησαν τους περίοικους σε κεντρικό σημείο στο Ναύπλιο. Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου η πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε κάδο απορριμμάτων που κάπνιζε στην πλατεία Δικαστηρίων και μπροστά από μνημείο του Νικηταρά στο κέντρο του Ναυπλίου. Η πυροσβεστική […]