14 °C Argos, GR
1 Δεκεμβρίου 2022

Φρίκη στα Γλυκά Νερά: «Θύμα ενδοοικογενειακής βίας η κόρη της Καρολάιν»

Καταπέλτης εναντίον του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου η εισαγγελέας, λίγες ημέρες πριν από το δικαστήριο που θα κρίνει τη γονική μέριμνα και την επιμέλεια του βρέφους.

«Μεταχειριζόμενος ακόμη και το ανήλικο τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, κατέστησε κι αυτό, ωσαύτως, θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας».

Με αυτή τη φράση, η εισαγγελέας, στη γραπτή αίτησή της προς το δικαστήριο που θα εξετάσει την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου το θέμα της επιμέλειας του παιδιού της αδικοχαμένης Καρολάιν, αναδεικνύει τις πραγματικές διαστάσεις του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, το οποίο συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η πράξη του 32χρονου πιλότου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, να… χρησιμοποιήσει την κόρη του ως στοιχείο της υποτιθέμενης ληστείας στο σπίτι του, αποτελεί, σύμφωνα με την εισαγγελική αίτηση, ένα ακόμα δείγμα ότι είναι πλήρως ακατάλληλος για να του αναγνωριστεί οποιαδήποτε γονική μέριμνα για τη μικρή Λυδία, η οποία ήταν μόλις 11 μηνών όταν δολοφονήθηκε η 20χρονη μητέρα της.

Η απόφαση του δικαστηρίου θεωρείται ότι αποτελεί μια τυπική διαδικασία, καθώς ήδη οι γονείς του Μπ. Αναγνωστόπουλου έχουν γνωστοποιήσει, μέσω του δικηγόρου τους, ότι δεν θα διεκδικήσουν την επιμέλεια του παιδιού, το οποίο ζει ήδη με τους γονείς της Καρολάιν στην Αλόννησο.

Αυτοί, άλλωστε, κατά την εισαγγελέα, είναι και οι πλέον κατάλληλοι για την ανατροφή του βρέφους.

Γλυκά Νερά επιμέλεια Λυδία

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά

Όσο για τον δολοφόνο, η εισαγγελέας είναι καταπέλτης. «Ο ήδη κατηγορούμενος Αναγνωστόπουλος Χαράλαμπος, πατέρας της ανήλικης, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που του επιβάλλει το λειτούργημά του ως γονέα…», σημειώνεται στην εισαγγελική πρόταση προς το δικαστήριο, που χαρακτηρίζει τον πιλότο ως άνθρωπο ανάλγητο, ψύχραιμο και απαθή.

«Φέρεται σε επίπεδο σοβαρών ενδείξεων ενοχής να έχει διαπράξει το έγκλημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, στρεφόμενο σε βάρος μέλους της οικογένειάς του και ενώπιον άλλου μέλους της οικογένειάς του και δη ανηλίκου», αναφέρει η εισαγγελέας, τονίζοντας ότι πρόκειται για πρόσωπο που στερείται ηθικών αναστολών.

«Πέραν της σκληρότητας της ίδιας της πράξης που του αποδίδεται (ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής συζύγου του καθ’ ον χρόνον το θύμα δεν μπορούσε να αντισταθεί και προσφάτως μητέρας ενώπιον του ανήλικου τέκνου του), ο Αναγνωστόπουλος επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματός του, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία, επιχειρώντας να παραπλανήσει τις Αρχές, μη διστάζοντας να προβεί στη διάπραξη κι άλλου κακουργήματος (φόνος ζώου συντροφιάς) αλλά κι άλλων πλημμελημάτων στη συνέχεια (ψευδείς καταθέσεις στις Αρχές, κατάσταση άλλων υπόπτων κακουργήματος), αλλά και μεταχειριζόμενος ακόμη και το ανήλικο (11 μηνών περίπου τότε) τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας κι αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας.

Γλυκά Νερά Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία -με βάση τα παραπάνω- υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών, και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του δύνανται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίο, όπως προελέχθη, έχει ήδη θυματοποιήσει». Υπενθυμίζεται ότι από τις 11 Μαΐου ο δολοφόνος ανέφερε διαρκώς ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην επηρεαστεί η μικρή του κόρη από τη δήθεν επιδρομή των ληστών στο σπίτι του.

Ομως, ακόμα και μετά τη σύλληψη και την ομολογία της πράξης του, προέβαλλε διαρκώς την ανάγκη προστασίας του παιδιού του από τις συνέπειες που θα επιφέρει η πράξη του. Αντιθέτως, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση θεωρούσαν ότι ο Αναγνωστόπουλος μεταχειριζόταν το παιδί του σαν «ασπίδα» απέναντι στα ΜΜΕ, στην Αστυνομία αλλά και στους γονείς της Καρολάιν.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Καρολάιν Γλυκά Νερά

Περισσότερα Άρθρα

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 7 Μαρτίου

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 7 Μαρτίου Τι μας φέρνουν τα άστρα και τα ζώδια; Στις 13/03 θα λάβει χώρα η Νέα Σελήνη του Μαρτίου στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου. Ενα σημαντικό αστρολογικό φαινόμενο που θα ανατρέψει σταθερές και δεδομένα κυρίως στον αισθηματικό τομέα των περισσοτέρων ζωδίων. Θετικές ειδήσεις θα έρθουν και στα επαγγελματικά, αλλά και προτάσεις συνεργασίας-επενδύσεων […]

Δ. Καμπουράκης: Stop τα έργα και οι παροχές;

Συζητούσα μ’ έναν δήμαρχο μιας από τις καλές περιοχές του λεκανοπεδίου. «Άντε, έχεις την επανεκλογή στο τσεπάκι» τον πείραξα, ξέροντας ότι και καλό όνομα έχει και πολλά έργα έχει είτε σε εξέλιξη είτε προγραμματισμένα για τον επόμενο χρόνο. «Αμ δε», μου απάντησε μουδιασμένα, «όταν κάνεις ένα έργο σε μια γειτονιά ο κόσμος θα σε ψηφίσει, […]