20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αύριο και μεθαύριο στο Ναύπλιο η 11η Σύνοδος της Ένωσης Συνηγόρων της Μεσογείου

Στις 4 και 5 Οκτωβρίου θα γίνουν στο Ναύπλιο οι εργασίες της 11ης Συνόδου της Ένωσης Συνηγόρων της Μεσογείου (Association of Mediterranean Ombudsmen – Association des Ombudsmans de la Méditerranée, ΑΟΜ).

Τη Σύνοδο που διοργανώνεται υπό την προεδρία του Συνηγόρου του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη, θα τιμήσει με τη παρουσία της η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε εκδήλωση καλωσορίσματος στο κάστρο του Παλαμηδίου, το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Οκτωβρίου, στις 6 μμ.

Η τελετή διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων.

Οι εργασίες της 11ης Συνόδου των μελών της Ένωσης Συνηγόρων του Πολίτη της Μεσογείου θα φιλοξενηθούν στο ιστορικό «Βουλευτικόν», όπου λειτούργησε το πρώτο Κοινοβούλιο του Ελληνικού κράτους.

 

Στις 4 Οκτωβρίου, τα μέλη της Ένωσης θα ανταλλάξουν απόψεις στο πλαίσιο συνεδρίου με θέμα «Μεσόγειος: από τη Θάλασσα που μας χωρίζει, στη Θάλασσα που μας ενώνει». Η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε τρεις επιμέρους ενότητες:

(α) «Άνθρωποι σε κίνηση και ανθρώπινα δικαιώματα»,

(β) «Οι ενεργειακές
πηγές της Μεσογείου: βιωσιμότητα και δίκαιη χρήση» και

(γ) «Κλιματική αλλαγή και
φυσικές καταστροφές».

Στις 5 Οκτωβρίου, η γενική συνέλευση της Ένωσης αναμένεται να υιοθετήσει τη Διακήρυξη του Ναυπλίου, να συζητήσει και να ψηφίσει επί της πρότασης για ένα νέο καταστατικό χάρτη, συμπεριλαμβανομένης και της ανανέωσης της θητείας του Προέδρου και της διοικούσας επιτροπής της Ένωσης, καθώς και να υποδεχτεί τα δύο νέα της μέλη, τους ομόλογους θεσμούς από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Η Ένωση Συνηγόρων της Μεσογείου ιδρύθηκε το 2008.

Τα μέλη της είναι Συνήγοροι του Πολίτη ή ομόλογοι θεσμοί της ευρύτερης μεσογειακής λεκάνης.

Περισσότερα Άρθρα

Εκτροπή οχήματος με θανάσιμο τραυματισμό στην Κορινθία, Εξιχνίαση μίας περίπτωσης κλοπής στη Μεσσηνία, Συλλήψεις σε Αργολίδα και Αρκαδία

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα Συνελήφθη, χθες (6.8.2021) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, 30χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης και σουγιάς.   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ   […]

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε σεμινάριο για Δημόσιους Διαγωνισμούς

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας συνεχίζοντας δυναμικά τις δράσεις του για την προβολή προώθηση και ανάδειξη του ρόλου του Επιμελητηριακού θεσμού και στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας και το ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων) προγραμματίζουν την υλοποίηση εκπαιδευτικού διαδικτυακού σεμιναρίου για τους οικονομικούς φορείς – […]