21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Απαγορεύτηκε στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα «Θεοδωράκης», αλλά…. «Από τα 12 ήξερα ότι ο Νίκος είναι γιος του Μίκη» λέει η ανιψιά του Θεοδωράκη

Δεκτή έγινε από το Πρωτοδικείο η αίτηση για προσωρινή διαταγή που κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή, που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Το δικαστήριο, με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα, απαγορεύει στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης». Η εντολή του Πρωτοδικείου θα έχει ισχύ μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων της κας. Θεοδωράκη, που θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Κατά τη διαδικασία εμφανίστηκε και ο 54χρονος Νίκος Κουρής, ο οποίος επέμεινε πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη και πως άμεσα θα προχωρήσει και σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

Εντύπωση πάντως κάνουν οι δηλώσεις της κόρης του αδερφού του Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη, η οποία επιβεβαίωσε ως ένα βαθμό τους ισχυρισμούς του Νίκου Κουρή.

Όπως είπε μιλώντας στην Τατιάνα Στεφανίδου η Άννα Θεοδωράκη, ήδη από μικρή ηλικία ήξερε για την ύπαρξη του Νίκου, της είχε μιλήσει για αυτόν ο πατέρας της και της είχε πει να μην μιλάει για την υπόθεση γιατί ήταν μυστικό. Αλλά της είχε διευκρινίσει ότι είναι εξάδελφό της και ότι είναι μέλος της οικογένειας: «Ήξερα από μικρό παιδί για τον Νίκο Κουρή- Θεοδωράκη. Ειχα δει τη φωτογραφία του στο σπίτι του πατέρα μου Γιάννη, αδελφού του Μίκη Θεοδωράκη. Ο πατέρας μου μου είχε πει ότι ο Νίκος είναι γιός του Μίκη και είναι εξάδελφός μου. Ηδη από τα 12 μου το ήξερα και μου είχε πει ο πατέρας μου να μην μιλάω γι αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια και συνέχισε: «Το ήξερε όλη η οικογένεια. Άλλωστε και η ομοιότητα είναι μεγάλη. Δεν ξέρω αν το ήξεραν η Μαργαρίτα και ο Γιώργος. Αν ήξεραν για την ύπαρξη του Νίκου. Ηθελα να ζητήσω από την οικογένεια να γίνει ένα DNA να λήξει όλη αυτή η ιστορία. Εγώ τον δέχομαι ως εξάδελφό μου. Τα άλλα παιδιά (τα παιδιά του Μίκη) τι ξέρουν, δεν το γνωρίζω. Επειδή με ρωτάνε πολλοί, εγώ νομίζω ότι είναι γιός του Μίκη»

Ο 54χρονος σήμερα Νίκος Κουρής χρησιμοποιούσε τα τελευταία χρόνια το όνομα Θεοδωράκης, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή ενώ με αυτό εμφανίζεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το γεγονός αυτό βεβαίως δεν ήταν άγνωστο στην οικογένεια Θεοδωράκη η οποία έχει συναντηθεί στο παρελθόν μαζί του αρκετές φορές. Βασική αφορμή γι’ αυτές τις συναντήσεις στάθηκε η δημιουργία του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού Mikis ‘s Radio το πρόγραμμα του οποίου είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην παρουσίαση του ανεκτίμητου έργου του Μίκη Θεοδωράκη.

Τι ισχυρίζεται η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Από την πρώτη στιγμή η κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, στράφηκε σε βάρος του 54χρονου άνδρα, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη.

«Αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης» ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομίας περιουσίας του αποβιώσαντος» αναφέρει μεταξύ άλλων η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην αίτησή της προς το δικαστήριο.

Στο ίδιο δικόγραφο υποστηρίζει ότι ο 54χρονος άνδρας, «με τη συμπεριφορά του αυτή, που την συνεχίζει μέχρι νυν και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει , προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου και δη του βασικού στοιχείου αυτής, δηλαδή του επωνύμου ‘Θεοδωράκης’ με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο. Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους».

 

Περισσότερα Άρθρα

Εκπρόσωπος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στην Κυνουρία

Τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού και Μονεμβασίας, επισκέφτηκε ο γενικός γραμματέας του νέου οργανισμού φυσικού περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, Ιωάννης Μητσόπουλος. Ο κ. Μητσόπουλος, αρχικά μετέβη στο δάσος δενδρόκεδρου Μονής Μαλεβής, συνοδευόμενος από προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης και εν συνεχεία, στην έδρα του Φορέα στο Άστρος, όπου ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Διευθυντή, Αργύρη Μπόγλη και το προσωπικό, σχετικά […]

Αρση μέτρων για τον κορονοϊό: Τι ανοίγει στις 6 Ιουνίου, τι θα ισχύει για μπαρ και εστιατόρια -Στις 15 τα γυμναστήρια

Από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης έγιναν οι ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, σχετικά με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορoνοϊό. «Σας γνωρίζουμε τις δραστηριότητες και τους κανόνες λειτουργίας των οικονομικών φορέων που επανεκκινούν κατά τα τελικά στάδια επαναφοράς της οικονομικής δραστηριότητας και συγκεκριμένα στις 6, 8, […]