20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Νίκος Κουρής: «Θα αποδείξω με DNA ότι είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη» – Τι αναφέρει η Μαργαρίτα

Τις επόμενες ώρες και μέχρι αύριο το πρωί αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση επί της προσωρινής διαταγής που αιτήθηκε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ζητώντας να απαγορευτεί στον Νίκο Κουρή η χρήση του επιθέτου «Θεοδωράκης».

Η κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, που έχει στραφεί σε βάρος του 54χρονου άνδρα, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη, παραστάθηκε σήμερα στη συζήτηση συνοδευόμενη από το δικηγόρο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

«Αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιός του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη , προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης» ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομίας περιουσίας του αποβιώσαντος» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Θεοδωράκη στην αίτησή της προς το δικαστήριο.

Στο ίδιο δικόγραφο υποστηρίζει ότι ο 54χρονος άνδρας, «με τη συμπεριφορά του αυτή, που την συνεχίζει μέχρι νυν και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει , προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου και δη του βασικού στοιχείου αυτής , δηλαδή του επωνύμου ‘Θεοδωράκης’ με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο. Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους».

Κατά τη διαδικασία εμφανίστηκε και ο 54χρονος Νίκος Κουρής, ο οποίος επέμεινε πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη και πως άμεσα θα προχωρήσει και σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

Σημειώνεται, ότι μετά την απόφαση επί της έκδοσης ή μη προσωρινής διαταγής αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η κ. Θεοδωράκη και στη συνέχεια θα εκδικαστεί και επί της ουσίας η υπόθεση.

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Σε δίκη οι δύο κατηγορούμενοι για τη φονική ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην Τούμπα

Στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης παραπέμπει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, με βούλευμά του, τους δύο κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην φονική ληστεία η οποία διαπράχθηκε πέρσι τον Νοέμβριο σε κατάστημα ψιλικών στην Τούμπα, με θύμα 44χρονο υπάλληλο. Ο άτυχος άνδρας είχε δεχθεί εξ επαφής πυροβολισμό στο κεφάλι, όταν επιχείρησε να αφοπλίσει τον ληστή που […]

Βροχερός ο καιρός την Τετάρτη σε μεγάλο μέρος της χώρας

Την Τετάρτη, βροχές και καταιγίδες αναμένονται έως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το Αιγαίο και την Κρήτη. Οι βροχές και καταιγίδες που αναμένονται έως το […]