19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τι πρέπει να τρώτε το πρωί αν θέλετε να χάσετε κιλά!

Εάν κι εσείς θέλετε να φροντίσετε τη σιλουέτα σας ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, κι επιθυμείτε να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε τη φόρμα σας, προσθέστε στο πρωινό σας τις παρακάτω τροφές για άμεσα αποτελέσματα.

Βρώμη

Είναι γεμάτη με φυτικές ίνες και σας βοηθά να αισθάνεστε περισσότερο χορτάτοι, άρα δεν καταναλώνετε περιττές θερμίδες. Επίσης, μελέτες έχουν αναφέρει ότι η κατανάλωση πρωινού με υδατάνθρακες «αργής απελευθέρωσης» -όπως πλιγούρι βρώμης ή δημητριακά πίτουρου- τρεις ώρες πριν από την άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος.

Raspberries

Ένα φλιτζάνι σμέουρα συμπεριλαμβάνει 8 γραμμάρια φυτικών ινών. Πρόσφατη έρευνα στο περιοδικό Journal of Nutrition προτείνει να τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες ως έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αποτρέψετε την αύξηση βάρους ή ακόμη και να επιτύχετε σημαντική απώλεια κιλών. Κατά τη διάρκεια αυτής της διετούς μελέτης, οι ερευνητές μάλιστα διαπίστωσαν ότι η αύξηση των ινών κατά 8 γραμμάρια για κάθε 1.000 θερμίδες είχε ως αποτέλεσμα απώλεια βάρους περίπου 4 ½.


Γιαούρτι

Η πρωτεΐνη που περιέχει το γιαούρτι μπορεί να σας δώσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα εάν θέλετε να αδυνατίσετε. Αυτή σας κάνει να αισθάνεστε πλήρεις και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκλήρωση την πέψη από τους απλούς υδατάνθρακες.

Φυστικοβούτυρο

Τα καρύδια βρίσκονται ανάμεσα στη λίστα των πέντε τροφίμων που προάγουν την απώλεια βάρους σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι το φυστικοβούτυρο και συνολικά οι ξηροί καρποί παρέχουν μια καλή δόση υγιεινών λιπών, φυτικών ινών και πρωτεϊνών -όλα τα θρεπτικά συστατικά δηλαδή. Δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο έχουν μόλις κάτω από 200 θερμίδες, 7 γραμμάρια πρωτεΐνης και 2 γραμμάρια ινών, ενώ θα σας παρέχουν ένα γεμάτο και ικανοποιητικό πρωινό.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ στον καθηγητή ΛΑΜΠΡΟ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟ

Σήμερα η καρδιολογική κοινότητα, οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας αλλά και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία αποχαιρετά τον Καθηγητή Καρδιολογίας Λάμπρο Ανθόπουλο.  Άνθρωπος με μοναδικό όραμα, μαχητικός, αυτοδημιούργητος και πρωτοπόρος δημιούργησε «σχολή» στην Kαρδιολογία,  άνοιξε νέους δρόμους στην καρδιακή ανεπάρκεια  και ήταν πάντα πρωτοπόρος, διδάσκοντας με το έργο και το ήθος του. Ο Λάμπρος Ανθόπουλος έλαβε […]

Καπραβέλος: Αγωνιούμε πολύ για το 4ο κύμα

Δυσοίωνες oι εκτιμήσεις του διευθυντή της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκου Καπραβέλου, ο οποίος μίλησε για έξαρση του κορονοϊού και πίεση στα νοσοκομεία μέχρι τα Χριστούγεννα. «Αγωνιούμε πολύ για το 4ο κύμα. Περιμένουμε ότι μετά τον Οκτώβριο όταν οι συνθήκες θα έχουν ευνοήσει τον κορονοιό – τα σχολεία, οι συνωστισμοί και τα ΜΜΜ θα κάνουν […]