19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Επτά χρόνια κάθειρξη στον 63χρονο, που σκότωσε τον 18χρονο Ρομά στη Μεσσήνη – Ένταση στη Μεσσηνία και στον Ασπρόπυργο

Με την κατηγορία της μη σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών ο 63χρονος από την Πιπερίτσα, για την δολοφονία ενός 18χρονου Ρομά μετά από ληστεία στο σπίτι του τον περασμένο Οκτώβριο.

Το απόγευμα της Δευτέρας και εν αναμονή της έκδοσης της απόφασης του ΜΟΔ Πρωτοδικείου Γυθείου, ομάδα από περίπου 50 Ρομά, έβαλε φωτιά σε λάστιχα και κάδους στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Άρι, φωνάζοντας συνθήματα για τον αδικοχαμένο ομόφυλό τους Χρήστο, που έχασε τη ζωή του πέρυσι τον Οκτώβριο, στην Πιπερίτσα Μεσσηνίας, από πυροβολισμό 63χρονου, ύστερα από κλοπή στο σπίτι του.

Ένταση σημειώθηκε και στον Ασπρόπυργο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Ρομά της περιοχής εν αναμονή της δικαστικής απόφασης.

Επί τόπου έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ και ο «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα και να αποφευχθούν σοβαρά επεισόδια.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Τροχαία, λόγω της φωτιάς σε ελαστικά, για αρκετή ώρα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από το ύψος της Μεγάλου Αλεξάνδρου και από το ύψος της εταιρείας Τριγώνη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ζωφριά, καθώς και η έξοδος της λεωφόρου ΝΑΤΟ προς την περιφερειακή Αιγάλεω.

Περισσότερα Άρθρα

Προφυλακίστηκε ο 46χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της 13χρονης κόρης της συντρόφου του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 46χρονος άνδρας που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της 13χρονης κόρης τής συντρόφου του. Ο 46χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του βιασμού και κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη. Είχε λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο ίδιος αρνείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την […]

Τι θα κάνετε κύριοι Βουλευτές,κύριε Περιφερειάρχα και κύριοι Δήμαρχοι με τους παραβατικούς ρομά;

Ερώτημα προς τους τρεις Βουλευτές του Νομού Γιάννη Ανδριανό,Γιάννη Γκιόλα,Ανδρέα Πουλά,τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τους Δημάρχους Ναυπλιέων Δ.Κωστούρο και Δ.Καμπόσο Άργους-Μυκηνών, θα αφήσετε για πολύ καιρό ακόμα τους παραβατικούς ρομά ανεξέλεγκτους ή επιτέλους θα κάνετε όσα πρέπει για την προστασία των υπολοίπων πολιτών και στους οποίους περιλαμβάνονται βέβαια και οι νομοταγείς ρομά;