18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αυξάνεται η τιμή στο σουβλάκι: Πόσο θα κοστίζει

Ακόμα και το αγαπημένο, παραδοσιακά φθηνό φαγητό των Ελλήνων, το σουβλάκι επηρεάστηκε από το κύμα ακρίβειας που «χτυπά» το σύνολο της οικονομίας, με αποτέλεσμα η τιμή του να ανέβει πλησιάζοντας σχεδόν τα 3 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το σουβλάκι θα κοστίζει πλέον 2,80, ενώ δεν αποκλείεται η τιμή μιας πίτας με πιο εκλεπτυσμένο περιεχόμενο, όπως το μπιφτέκι γαλοπούλας μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 3,80 ευρώ.

Εξαιτίας των αυξήσεων στα καύσιμα και τις πρώτες ύλες οι τιμές ανεβαίνουν, με αποτέλεσμα κατά μέσο όρο στα καταστήματα που το τυλιχτό σουβλάκι έκανε 2,30 πήγε στα 2,80 ευρώ, το σκέτο καλαμάκι από 1,60 πήγε στο 1,90 και η μερίδα γύρος από τα 7,10 στα 7,40 ευρώ.

 

Πόσο θα κοστίζει το σουβλάκι για μία οικογένεια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μία τετραμελής οικογένεια, με 2 γονείς και 2 μικρά παιδιά, θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 τυλιχτά σουβλάκια, που σημαίνει ότι με 2,80 το ένα θα χρεωθεί 16,80 ευρώ.

Αν συνυπολογίζει κανείς μία σαλάτα χωριάτικη με 6,20 μία πατάτες 3 ευρώ και 4 αναψυκτικά προς 1,20 συνολικά 4,80 τότε το κόστος φτάνει στα 30,80 από 26,50 ευρώ, δηλαδή μία αύξηση 16%.

Περισσότερα Άρθρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Αργολίδας για τα νέα ωρολόγια προγράμματα

  Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους σε παράσταση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 29/6 και ώρα 13.00 στην ΔΔΕ Αργολίδας. Διαμαρτυρόμαστε για την υποβάθμιση και τον εξοβελισμό των ειδικοτήτων από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα νέα ωρολόγια προγράμματα, καταργούν μια σειρά διδακτικά αντικείμενα,’εντείνουν ακόμα περισσότερο τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του Λυκείου,”οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές […]

Ο Ιωάννης Μανώλης στο ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Συνεχίζουμε δυνατά και καλωσορίζουμε τον Ιωάννη Μανώλη στην παράταξη μας. Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και οργάνωση, ενώνουμε δυνάμεις και λέμε ναι στην πρόοδο, την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και την ποιότητα ζωής για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.Γιάννη σε ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες και σου εύχομαι καλή επιτυχία !! Δημήτρης Ορφανός Υποψήφιος Δήμαρχος […]