18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ολοκληρώθηκε το 37ο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στην Αργολίδα

Το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Δ.Ε.Α.), ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Το φετινό ετήσιο συνέδριο ήταν αφιερωμένο στη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου έγινε στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο . Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας κ. Τάσος Χατζηαναστασίου.

Επίσης, στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού) στηρίζοντας το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν την έκθεση πυρογραφίας του αστυνομικού Δημήτριου Δετσαρίδη με τίτλο: «Το 1821 αποτυπωμένο στο ξύλο …με φωτιά!» και έγινε στην ισόγεια αίθουσα του βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Ακόμη στο περιθώριο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και ξεναγήσεις σε δύο από τα σπουδαιότερα και παγκοσμίως αναγνωρίσιμα μνημεία της αρχαιότητας και του πολιτισμού, στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και της Επιδαύρου.

Οι εργασίες του συνεδρίου έγιναν στο ξενοδοχείο ”Αμαλία” στο Ναύπλιο και κατά τη διάρκεια των εργασιών ,συζητήθηκαν θέματα αστυνομικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος. Τα θέματα αναλύθηκαν από τις Τοπικές Διοικήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στα πλαίσια του τελευταίου χρονικού διαστήματος, καθώς επίσης υποβλήθηκαν για δράσεις το προσεχές χρονικό διάστημα. Με ψηφοφορία αποφασίστηκε το επόμενο συνέδριο να γίνει στην Καβάλα.

Σημειώνεται ότι, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι η μεγαλύτερη ένωση αστυνομικών σε παγκόσμιο επίπεδο, με περισσότερα από 372.000 μέλη σε (68) χώρες του κόσμου και ιδρύθηκε το 1950 στην Αγγλία. Παράλληλα, είναι Σύμβουλος στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ.

Την Κυριακή το βράδυ πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του 37ο συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, παρουσία επισήμων και των συνέδρων. Η εκδήλωση που έγινε στο χώρο του αρχαίου Σταδίου περιελάμβανε αρκετές εκπλήξεις για όλους τους Συνέδρους με βραβεύσεις ατόμων που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του συνεδρίου ,αλλά και σε άτομα που έχουν συνεφέρει με το δικό τους τρόπο την Διεθνείς ένωση Αστυνομικών Ελλάδος. Η βραδιά έκλεισε με την απαγγελία του Εθνικού ύμνου και την ευχή όλων του χρόνου να γίνει το επόμενο συνέδριο χωρίς τα προβλήματα που έχει επιφέρει ο covid-19.

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης και ο δήμαρχος Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης, οι οποίοι και οι δύο είναι Αστυνομικοί στο επάγγελμα που έκαναν πριν γίνουν Δήμαρχοι. Την επιμέλεια της όλης εκδήλωσης είχε ο αστυνομικός του Δ.Σ. Εθνικού Τιμήματος, Χρήστος Παργινός με την άριστη συνεργασία των αστυνομικών από το παράρτημα της Αργολίδας, του προέδρου Αθανασίου Κατσίγιαννη και του γραμματέα Σταύρου Μπρέανου.

Περισσότερα Άρθρα

Διαδικτυακή Εκδήλωση Εργαστηρίου Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας

Στο πλαίσιο των δωρεάν διαδικτυακών εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, για το ακαδημαϊκό έτος2020-2021, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή, 23.04.2021 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ομιλία, με θέμα Δημοσιογραφικός λόγος και πολιτισμός, με τη χρήση της πλατφόρμας zoom (σε όσους έχουν εγγραφεί θα αποσταλεί ηλεκτρονικά ο οικείος σύνδεσμος). Ομιλητές […]

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στη Λακωνία

Συνελήφθη, χθες (22.5.2021) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 55χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -6,9- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.