18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου: Αποκλείονται οι μαθητές Ρομά από την δωρεάν μεταφορά τους από και προς το σχολείο

Αρνήθηκε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, να λύσει το θέμα της μεταφοράς των μαθητών Ρομά στην Αργολίδα από και προς το σχολείο, με απευθείας ανάθεση.

Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα και τον λόγο πλέον έχουν οι ίδιοι οι γονείς, να οργανώσουν την πάλη τους για το αυτονόητο: Να μπορέσουν να μάθουν γράμματα και τα παιδιά των Ρομά!

Επισυνάπτεται το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης:

 

Προς τον Πρόεδρο

της Οικονομικής Επιτροπής

Περιφέρειας Πελοποννήσου

κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο

 

Θέμα: «Εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζήτηση για

Μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία».

 

κ. Πρόεδρε

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και νομίζω ότι επείγει να γίνει συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση με την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία, με στόχο να έχει γνώση η Οικονομική Επιτροπή αλλά κύρια να αντιμετωπιστούν προβλήματα που υπάρχουν.

Πριν δυο μήνες είχα ενημερώσει την Οικονομική Επιτροπή για την μη μεταφορά των μαθητών Ρομά στην Αργολίδα και την επικίνδυνη κατάσταση μικροί μαθητές να περπατούν με τα πόδια για να πάνε στο σχολείο, στους δρόμους που συνδέουν το Ναύπλιο με το Άργος και τη Νέα Κίο, δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Δεν ελήφθη κανένα μέτρο. Δεν λύθηκε η μεταφορά των μικρών μαθητών Ρομά, γιατί όπως τους απαντούν οι αρμόδιοι οι διαγωνισμοί απέβαιναν άγονοι.

Θεωρώ ότι σε αυτή την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πρέπει να ληφθεί απόφαση απευθείας ανάθεσης μεταφοράς αυτών των μαθητών από και προς το σχολείο.

Επισυνάπτω κείμενο με υπογραφές γονιών που επιβεβαιώνουν τα πιο πάνω.

 

Ο επικεφαλής

της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γόντικας

Περισσότερα Άρθρα

Χάρη Σελλή και Δημήτρη Ζαχαριά θα ανακοινώσει ο Καμπόσος;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τις αμέσως επόμενες ημέρες δυο ακόμα υποψηφιότητες θα ανακοινώσει ο Δημήτρης Καμπόσος, πρόκειται για τον Χάρη Σελλή και τον Δημήτρη Ζαχαριά. Ένας συνδυασμός που συνεχώς ενισχύεται  ,ενώ άλλοι δυσκολεύονται να καλύψουν τον βασικό αριθμό υποψηφίων ο Καμπόσος έχει δυσκολία γιατί το έχει υπερκαλύψει .

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Δέκα νέα κρούσματα, ένας θάνατος το 24ωρο

Δέκα νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε έτσι τα 3.237. Επιπλέον ανακοινώθηκε ακόμη ένας θάνατος με το συνολικό αριθμό να φθάνει στη χώρα μας τους 189. Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξακολουθούν να νοσηλεύονται δέκα ασθενείς. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:   «Σήμερα ανακοινώνουμε 10 νέα κρούσματα του […]