fbpx
18 °C Argos, GR
29 Νοεμβρίου 2023

Δήμος Άργους – Μυκηνών – Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: Τα έργα πραγματοποιούνται με την συνεργασία

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Άργους Μυκηνών, όλο αυτό το χρονικό διάστημα της αβεβαιότητας και της κατάστασης που επικρατούσε στα σχολεία με το αέναο «άνοιγμα» και «κλείσιμο» της δια ζώσης εκπαίδευσης, συντέλεσε έργα συντηρήσεων και επισκευών στις σχολικές της μονάδες εκτός από την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους, είτε αφορούσαν την δια ζώσης εκπαίδευση είτε την εξ αποστάσεως.

Προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο στις ανάγκες του διδακτικού και μαθητικού πληθυσμού μας καλύπτοντας τις ανάγκες τους όπως μέχρι πρότινος πράτταμε,  με την προσθήκη των  επιτακτικών αναγκών σε διάφορα είδη λόγω της πανδημίας covid -19.

Σταθήκαμε στο πλευρό των μαθητών μας και κατ’ επέκταση των γονέων προσφέροντας μάσκες επαναχρησιμοποιούμενες (2 έκαστος μαθητής) καθώς κωλυσιεργούσε η διαδικασία από την κεντρική κυβέρνηση. Επίσης,  μετά από πρόσκληση μας,  λάβαμε  δωρεές δυο μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής μας (ανώνυμη & Ρέσκος Α.Ε) για την προμήθεια tablets για τους μαθητές οι οποίοι δεν είχαν και μαζί με την συνεισφορά της Σχολικής Επιτροπής  προσφέραμε και εμείς σε κάποιους μαθητές μας την πρόσβαση στην τηλε-εκπαίδευση δίνοντας tablet, επεκτείνοντας τις αρμοδιότητές μας. Τη σχολική χρονιά που μας πέρασε η Σχολική Επιτροπή επιβαρύνθηκε με επιπλέον από αυτές του Δήμου,  συμβάσεις καθαριστριών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε καθαρισμό των σχολικών μονάδων τη δύσκολη αυτή περίοδο του covid-19,  που αποτέλεσε ένα δύσκολο εγχείρημα, χωρίς την περαιτέρω χρηματοδότηση μας από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Εν μέσω πανδημίας, πραγματοποιήθηκε σε όλες τις σχολικές μονάδες απολύμανση και μικροβιοκτονία, πιο συγκεκριμένα, σε 209 αίθουσες Δημοτικών Σχολείων και 46 αίθουσες νηπιαγωγείων, εκτός των απολυμανσεων λόγω covid 19. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν ελαφρύνσεις στους κατέχοντες σχολικό κυλικείο, όπου δεν κατέβαλλαν μισθώματα την περίοδο που ήταν κλειστά τα σχολεία λόγω της πανδημίας και την περίοδο που ήταν ανοιχτά κατέβαλαν το 40% του μισθώματος μια πρωτοβουλία της Δημοτικής μας παράταξης πριν ακόμα εφαρμοστούν νέα μέτρα από την κυβέρνηση.

Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκαν  κάθε σχολική  μονάδα εργασίες όπως αναγόμωση πυροσβεστήρων, service κλιματιστικών μηχανημάτων, φωτοτυπικών και εκτυπωτών, συντήρηση καυστήρων, υπηρεσίες απεντόμωσης όπως επίσης και κλαδέματα και κοπή χορταριών όπου υπάρχει ανάγκη, όπως και συντήρηση ανελκυστήρων.

 

 

Προσπαθήσαμε και βρήκαμε ευκαιρίες για την ένταξή μας σε προγράμματα δωρεάν παροχών στα σχολεία είτε ιδιωτικής είτε δημόσιας πρωτοβουλίας όπως το πρόγραμμα της KLinex με δωρεάν καθαριστικά (χλωρίνες –υγρά πατώματος) για όλα τα Δημοτικά Σχολεία μας και την προσφορά από την εταιρεία «Σκλαβενίτης» δωροεπιταγής 150 € για είδη καθαρισμού.

Σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου εντάχθηκαμε στην πρόσκληση για διαμόρφωση προαύλιων χώρων των σχολικών μονάδων στο Πρόγραμμα Τρίτσης, όπου θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση όλων των μπασκέτων με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές των σχολικών μονάδων που μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, όπως επίσης και στο πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου των σχολικών μας μονάδων και πυρασφάλειας.

Παράλληλα παραδώσαμε την επετειακή έκδοση για τις μάχες του 1821 στην Αργολίδα και πως επηρέασαν την επανάσταση λόγω εορτασμού  των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, σε συνεργασία με το σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας, για όλους τους μαθητές Ε΄& Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων μας.

Πραγματοποιήσαμε δράση με τους συλλόγους γονέων και το MakeAWish καθώς οι δύσκολες ώρες που περάσαμε μας υπενθύμισαν πως δεν πρέπει να ξεχνάμε τα παιδιά που παλεύουν καθημερινά για τη ζωή, και να τα στηρίξουμε όπως μπορούμε … στις δυσκολίες πρέπει να κυριαρχεί η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση.

Εν κατακλείδι, ήρθαμε σε επαφή με το Ίδρυμα Βασιλείου Μελά για την ένταξή μας σε πρόγραμμα για αναβάθμιση των προαύλειων χώρων νηπιαγωγείων, ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε κάποιους αύλειους χώρους με τεχνητό τάπητα την παρούσα σχολική χρονιά 2021-2022.

 

Έργα συντηρήσεων

Εν μέσω κορονοϊού προσπαθήσαμε να αναβαθμίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο  τις σχολικές μας μονάδες με έργα συντηρήσεων και επισκευών όπως αντικατάσταση ξύλινου δαπέδου, ανακαίνιση χώρων υγιεινής, εργασίες μονώσεων, επισκευές σκεπών, τοποθέτηση πλεγμάτων, μεμβρανών προστασίας από θραύση τζαμιών (στα νηπιαγωγεία), συντηρήσεις και αναβάθμιση χώρων υγιεινής, προαύλειων χώρων, τοποθέτηση τεχνητού τάπητα σε νηπιαγωγεία, αντικατάσταση θυρών αλουμινίου, ηλεκτρολογικές εργασίες και αναβάθμισης συνδέσεων internet,αύξηση ισχύος ρευματος, αντικατάσταση καυστήρων πετρελαίου όπου υπήρξε ανάγκη, διάνοιξη εξόδου κινδύνου, προμήθεια Η/Υ, κλιματιστικών μηχανημάτων, αθλητικού υλικού, βιβλιοθηκών, προστατευτικά μπασκέτων, τερμάτων ποδοσφαίρου,  προμήθεια στηλών θερμομέτρησης, προμήθεια ψεκαστήρων – απολυμαντήρων,  ελαιοχρωματισμούς και εν γενεί συντηρήσεις οι οποίες συνεχίζονται.

Όσον αφορά τις εργασίες ελαιοχρωματισμών που πραγματοποιήθηκαν από το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου με δαπάνες χρωμάτων της Σχολικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκαν στις κάτωθι σχολικές μονάδες:

 • 6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους
 • Δημοτικό Δαλαμανάρας
 • Δημοτικό Νέας Κίου
 • Δημοτικό Λιμνών
 • Νηπιαγωγείο Δαλαμανάρας
 • Νηπιαγωγείο Μύλων
 • 2ο Νηπιαγωγείο Άργους
 • Νηπιαγωγείο Κουτσοποδίου
 • 3ο Νηπιαγωγείο Άργους

Ελαιοχρωματισμοί με εθελοντική εργασία των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και προμήθεια των χρωμάτων από τη Σχολική Επιτροπή:

 • 2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους
 • Νηπιαγωγείο Νέας Κίου
 • 3Ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

 

Ελαιοχρωματισμοί με εξολοκλήρου εργασίες της Σχολικής Επιτροπής:

 • Δημοτικό Σχολείο Λυρκείας
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους
 • 1ο Νηπιαγωγείο Άργους (προαύλειος χώρος)

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την αγαστή συνεργασία αλλά και την έμπρακτη προσφορά τους με εργασίες και δράσεις στις σχολικές μας μονάδες. Οι Σύλλογοι Γονέων & κηδεμόνων αποτελούν ενεργό κύτταρο προσφοράς και αλληλεγγύης στις σχολικές κοινότητες.

Περισσότερα Άρθρα

Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Γαβρήλου στο ΕΚΑΒ

Επίσκεψη στο ΕΚΑΒ πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις ανάγκες και τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της εργασίας και  προσφοράς τους στην κοινωνία. “Η κάλυψη των κενών από ανθρώπινο προσωπικό και η αύξηση των αυτοκινήτων του ΕΚΑΒ πρέπει να είναι στις προτεραιότητές μας στο […]

Το «αίσχος» και το «νεοφιλελεύθερο» αίσχος

Δημήτρης Καμπουράκης: Το «αίσχος» και το «νεοφιλελεύθερο» αίσχος «Μα λογιστές και δικηγόροι θα βγάζουν κρατικές συντάξεις; Πού ξανακούστηκε; Αυτό είναι αίσχος.» Ακούω την αντιπολίτευση που επιτίθεται στον Χατζηδάκη, διότι μ’ αυτά που ετοιμάζει στον κεντρικό ασφαλιστικό φορέα της χώρας αποδεικνύει –λένε- τον «νεοφιλελευθερισμό» του. Προσέξτε, δεν είναι αίσχος να περιμένει ο παλαίμαχος της εργασίας τρία […]