12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ημιμαραθώνιος της Αθήνας: Ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε την εκκίνηση

Στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη ήταν αφιερωμένος ο φετινός Ημιμαραθώνιος Αθηνών. Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της πόλης, που συνδιοργανώνεται από τον δήμο και τον ΣΕΓΑΣ.

Ο Δήμος Αθηναίων αποδέχθηκε την ομόφωνη πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, ώστε ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας να διεξάγεται στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και παράλληλα να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σειρά από πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, αφιερωμένες στον μεγάλο δημιουργό.

Μάλιστα, την πρώτη εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ., στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, έδωσε ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελος Παπαγγελίδης Θεοδωράκης, μαζί με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακαρόφα.

Λίγο μετά την εκκίνηση των δρομέων στις 7:30 της Κυριακής, ο Άγγελος Παπαγγελίδης Θεοδωράκης δήλωσε: «Από την αρχαία Ελλάδα ο αθλητισμός είχε άμεση σχέση με τον πολιτισμό. Η οικογένεια Θεοδωράκη ευχαριστούμε πολύ τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων για τη μεγάλη τιμή που έκανε να αφιερώσει τον Ημιμαραθώνιο στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Ελπίζουμε ότι στις επόμενες διοργανώσεις θα δοθεί ευκαιρία να αναδειχθεί και το πολιτιστικό πρόγραμμα».

Από την επόμενη διοργάνωση, η οποία κατά παράδοση, πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο, θα προηγείται του αγώνα μια εβδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

Περισσότερα Άρθρα

Φίλαθλοι Παναργειακού: “Κάποτε…η οργή του κόσμου θα ξεσπάσει”

Η ανακοίνωση των Green Wolves: Εντυπωσιακό για άλλη μια χρονιά το μεταγραφικό ντεμαράζ για την ομάδα των Λύκων,όχι όσον αφορά την ανεύρεση παικτών,αλλά ανθρώπων που θα πλαισιώσουν το μελλοντικό διοικητικό σχήμα… Και όλα αυτά προ των πυλών Κυπέλλου και μετέπειτα… νέας αγωνιστικής περιόδου βρίσκοντας την ομάδα μας σε σημείο υπό του μηδενός… Ε, λοιπόν μάθετε […]

Έρχεται το ΑrnaSFestival στο Λυγουριό

Το πρώτο “Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής” στο Λυγουριό είναι γεγονός! Ο νέος μουσικός θεσμός της Αργολίδας που θέλει να επαναφέρει την παράδοση στην καθημερινότητά μας! Ένα βαλκανικό πανηγύρι, το “FESTIVAL ARNAS”, γεμάτο παραδοσιακούς ήχους, γλέντια, χορούς και ανταμώματα. Το ταξίδι στον Αρνά ξεκινά για πρώτη φορά φέτος τον Σεπτέμβρη, με μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση στο προαύλιο […]