15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Καλαμάτα: Συνέδριο «Αιματολογικά / Ογκολογικά Νέα Σύγχρονη Νοσηλευτική»

Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, 10-11/9, γίνεται για 16η χρονιά το συνέδριο «Αιματολογικά / Ογκολογικά Νέα Σύγχρονη Νοσηλευτική».

Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη νοσηλευτική φροντίδα του ασθενούς, οι προβληματισμοί στη διαφορική διάγνωση αιματολογικών και ογκολογικών παθήσεων και οι σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις.

Ιδιαίτερη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Καθηγητής Γ. Παπαθεοδωρίδης, θα γίνει για τις μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών.

Στο συνεδριακό χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση μικροσκοπίων και ιστορικών ιατρικών εκδόσεων αρχής γενομένης από το 1920.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και γίνεται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΠΗΓΗ  

Περισσότερα Άρθρα

Παπαευαγγέλου: Όσοι επιστρέφετε από διακοπές αποφύγετε να δείτε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

Οι δύο επόμενες εβδομάδες είναι καθοριστικές για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, καθώς όσοι επιστρέφουν από διακοπές υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρουν τον ιό και στην ηπειρωτική χώρα, όπως ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση για τον κορονοϊό. «Συστήνεται όσοι επιστρέφουν να κάνουν αυτοδιαγνωστικό τεστ […]

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στην Αρκαδία  

Συνελήφθη, χθες (12.11.2021) το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Ειδικότερα, χθες (12.11.2021) το μεσημέρι, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του, όπου βρέθηκαν συνολικά και […]