20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Καρδίτσα: ΕΔΕ για «μαϊμού» εμβολιασμούς σε Κέντρο Υγείας

Τη διενέργεια ΕΔΕ για «μαϊμού» εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα, διέταξε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τον εντοπισμό διοικητικής υπαλλήλου του Κέντρου, που φέρεται να εισερχόταν στο σύστημα εμβολιασμού και να βεβαίωνε ψευδώς την πραγματοποίηση εμβολιασμών σε δεκάδες πολίτες, που ουδέποτε εμφανίστηκαν στο Κέντρο.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί 47 εικονικοί εμβολιασμοί.

 

Ο ρόλος της διοικητικής υπαλλήλου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «Αλήθεια», η υπόθεση αφορά διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά που φέρεται ότι έμπαινε στο σύστημα εμβολιασμών και τσέκαρε ότι έκαναν εμβόλιο για τον covid -19, άτομα που ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα αναφέρουν ότι η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν βρέθηκαν έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος και να υπογράφεται από τον ιατρό, που δεν έφεραν υπογραφή και σφραγίδα ιατρού.

Επίσης, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα και όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί, κάτι που δεν γίνονταν πιστευτό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το ξεκίνημα της έρευνας, αρχικά βρέθηκαν 13 άτομα, ακολούθως ο αριθμός ανέβηκε στο 35 και τώρα βρίσκονται ήδη στα 47.

Καθώς η έρευνα προχωράει, κανείς δεν γνωρίζει πόσα άτομα θα αποκαλυφθεί ότι έχουν κάνει εικονικό εμβολιασμό.

Επίσης, το κοινό στοιχείο της πλειοψηφίας των ψεύτικα εμβολιασμένων είναι ότι μένουν μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα και πολλοί είναι από τον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, ερευνάται το ενδεχόμενο στο σκάνδαλο να έχει συμμετοχή και μια νοσηλεύτρια.

Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί προσωρινά από την θέση της και μετά από έγγραφο που έστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Δήμος Ναυπλιέων με το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων διοργανώνουν ενημέρωση μαθητών λυκείου για τη σταδιοδρομία στην ΕΕ και την ευρωπαϊκή επικαιρότητα

O Δήμος Ναυπλιέων μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος EUROPE DIRECT Δήμου Ναυπλιέων διοργανώνει την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα του Βουλευτικού ενημερωτική εκδήλωση για μαθητές Λυκείου σχετικά με τη σταδιοδρομία στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και θέματα επικαιρότητας όπως είναι οι ευρωεκλογές. Η εκδήλωση πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Διεύθυνση […]

Γιατί δεν πρέπει να ταΐζετε ωμό κρέας τον σκύλο σας;

  Η κατανάλωση ωμού κρέατος αποτελεί κίνδυνο όχι μόνο για την υγεία των ανθρώπων, αλλά και των κατοικίδιων ζώων, όπως οι σκύλοι και οι γάτες, προειδοποιεί μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα. Το πρόβλημα βρίσκεται στα παράσιτα και στα μικρόβια, όπως η σαλμονέλα και το κολοβακτηρίδιο E.coli, που συχνά βρίσκονται στο άψητο κρέας, το οποίο περιέχουν […]