14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός – Σχολεία: Πότε θα κλείνουν και ποιοι μαθητές θα μπαίνουν σε καραντίνα αν υπάρξει κρούσμα

Η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν στα σχολεία, σχετικά με τα πιθανά κρούσματα κορονοϊού που θα εμφανιστούν στις σχολικές δομές.

Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο ενώ οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί θα υποβάλλονται σε δύο self test την εβδομάδα, τα οποία και θα παραλαμβάνουν δωρεάν από τα φαρμακεία.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα με έξοδα από την τσέπη τους.

Κορονοϊός – Σχολεία: Οι κανόνες για τους εμβολιασμένους μαθητές

Στην περίπτωση που βρεθεί θετικός στον κορονοϊό μαθητής, τότε οι συμμαθητές που κάθονται δίπλα του, καθώς και στο μπροστινό και πίσω θρανίο, αποτελούν τη «φούσκα» του.

Αν οι μαθητές αυτοί είναι εμβολιασμένοι θα υποβάλλονται σε self test την 1η και την 7η ημέρα από την βεβαίωση του κρούσματος. Ωστόσο, ξεκαθαρίζεται ότι οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Σε καραντίνα οι ανεμβολίαστοι μαθητές

Αν οι μαθητές είναι ανεμβολίαστοι τότε ισχύουν τα εξής: ο διπλανός στο θρανίο μαθητής μπαίνει σε καραντίνα.

Όσοι κάθονταν στα δύο θρανία, μπρος και πίσω από τον θετικό στον κορονοϊό μαθητή, μπαίνουν σε καραντίνα εάν δεν φορούσαν σωστά ή καθόλου τη μάσκα.

Η καραντίνα έχει διάρκεια 7 ημερών και για να επιστρέψουν στο σχολείο είναι υποχρεωτικό να  επιδείξουν αρνητικό rapid test.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στο πλευρό των πολιτών

  Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19, οι υφιστάμενες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Άργους Μυκηνών αναλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης  σε πολίτες που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.  Με απόφαση του ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος αποφασίζει: Την ενίσχυση […]

Εκδρομή στον Κοσμά Αρκαδίας από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Αργολίδας

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στον Κοσμά Αρκαδίας, την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: – Πρωινό καφεδάκι στο Λεωνίδιο – Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Έλωνας – Φαγητό στον Κοσμά και επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού – Επιστροφή νωρίς το βραδάκι Τιμή συμμετοχής: Φίλοι: 15 […]