19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

“Ο Θοδωρής του ΄21” στο Θέατρο ΑRTίκι στο Κρανίδι

“Ο Θοδωρής του ΄21” με το Λεωνίδα Κακούρη και την Ορχήστρα της Σχολής Παραδοσιακής μουσικής «Εν Ωδαίς» το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 στο Θέατρο ΑRTίκι στο Κρανίδι.

Με το Γιώργο Ντόβολο στο τραγούδι και τη φιλική συμμετοχή της Χορευτικής Ομάδας του Δήμου Ερμιονίδας.
Είσοδος 10€. Κράτηση θέσεων απαραίτητη τηλ. 698 698 2224.
Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι η -εξ αναβολής λόγω των φονικών πυρκαγιών του Αυγούστου- επετειακή μουσικο-θεατρική παράσταση «Ο Θοδωρής του ´21» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 ώρα 9μ.μ., στον Πολυχώρο ΑRTίκι Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ (περιφερειακός δρόμος Κρανιδίου-Ερμιόνης).
Η εκδήλωση εντάσσεται στο 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στη Ερμιονίδα».
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, κάλεσε τη Σχολή Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής “Εν Ωδαίς” για να παρουσιάσει πρώτη φορά στο κοινό της Ερμιονίδας την παράσταση “Ο Θοδωρής του ‘21”.
Μια παράσταση με αφηγηματικά αποσπάσματα για τη ζωή και τη δράση του Γέρου του Μωριά, γνήσια δημοτικά τραγούδια σχετικά με την επανάσταση του ’21 και ένα πλούσιο οπτικό υλικό με σημαντικές φυσιογνωμίες της Επανάστασης, εικόνες από σημαντικές μάχες, στιγμές από την πορεία της ζωής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αλλά και του Ελληνικού Έθνους προς την Ελευθερία!
Στην απαγγελία των εμβληματικών κειμένων ο δημοφιλής και αγαπημένος ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.
Σημαντικά δημοτικά τραγούδια ερμηνεύουν οι άξιοι και νεότεροι εκπρόσωποι της παραδοσιακής μας μουσικής, ο Γιώργος Ντόβολος, η Μαριάνθη Λιουδάκη και η Χριστίνα Κιτσούλη, μαζί με εξαιρετική παραδοσιακή ορχήστρα.
Η παράσταση έχει σκοπό να μας ταξιδέψει στο κλίμα της προεπαναστατικής και επαναστατημένης Ελλάδας, τονίζοντας και φέρνοντας στο σήμερα τα μηνύματα της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, μέσα από τις αρχές και τα διδάγματα που μας κληροδότησαν οι προπάτορές μας.
Συμμετέχει φιλικά, η χορευτική ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας.
ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ: Λεωνίδας Κακούρης
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Γιώργος Ντόβολος – Μαριάνθη Λιουδάκη – Χριστίνα Κιτσούλη
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΧΟΛΗΣ “ΕΝ ΩΔΑΙΣ”
ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Γιώργος Ντόβολος
Μαριάνθη Λιουδάκη
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 698 698 2224
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ.
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 €.
Ο Θ.Ο.Ε. ευχαριστεί θερμά τους Χορηγούς Εισιτηρίου: ΥΙΟΙ ΜΑΧΑΙΡΑ ΚΡΑΝΙΔΙ, HIPPOCAMPUS ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΜΠΑΣΙΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ ΚΟΙΛΑΔΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, τους Xoρηγούς Παράστασης: ΔΑΓΡΕΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΡΑΝΙΔΙ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ, ΓΑΝΩΣΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗ,
τους Υποστηρικτές Παράστασης: VASSILIS APPARTMENTS ΕΡΜΙΟΝΗ, PROSHOP BILLABONG ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ, STERGIOS GROUP ΚΡΑΝΙΔΙ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες, στο Μέγα Χορηγό Φιλοξενίας του 8ου Φεστιβάλ, NAUTICA BAY HOTEL ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ.

Περισσότερα Άρθρα

Εγκατάσταση και ενσωμάτωση των Μικρασιατών προσφύγων στο ΝΕΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ-ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ Ναυπλίου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή, που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στην αυλή του Μουσείου “Β. Παπαντωνίου” θα μιλήσει η κ. Μαρία Μπακοπούλου, εκπαιδευτικός-θεατρολόγος, με θέμα «Εγκατάσταση και ενσωμάτωση των Μικρασιατών προσφύγων στο ΝΕΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ-ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ Ναυπλίου»