19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αναλυτικά τα μέτρα της ΕΠΟ που θα πρέπει να τηρηθούν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε αναλυτικά τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, από την Γ’ Εθνική έως και την τελευταία κατηγορία κάθε ένωσης.

Αναλυτικά έχουμε :

-Οι εμβολιασμένοι (πλήρως) θα αγωνίζονται προσκομίζοντας απλώς το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

-Οι νοσήσαντες θα αγωνίζονται με το πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά την νόσηση).

-Οι ανεμβολίαστοι ενήλικες (18 ετών και άνω) για να αγωνίζονται πρέπει να έχουν υποβληθεί σε PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών.

-Σε ανεμβολίαστους αθλητές έως και 17 ετών, για να αγωνιστούν, εκτός από την διενέργεια εργαστηριακών τεστ (RT- PCR & Rapid Antigen Tet, RAT) έως 48 ωρών παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής Self-Test παρουσία του υπεύθυνου Covid-19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.

-Aπαγορεύονται οι πανηγυρισμοί με σωματική επαφή, εναγκαλισμοί και χειραψίες.

-Επιβάλλεται να τηρούνται οι κανόνες σωστής υγιεινής συμπεριφοράς σε περίπτωση βήχα, φτερνίσματος (χρήση χαρτομάντηλου, χρήση του αγκώνα του χεριού για το βήξιμο), πλύσιμο χεριών με σαπούνι (τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα) ή και απολύμανση χεριών, ενώ πρέπει να αποφεύγονται φτυσίματα και απέκκριση υγρών από τη μύτη στους αθλητικούς χώρους.

-Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους, εκτός των αθλητών, αλλά μόνο, κατά την διάρκεια της άθλησης.

-Η θερμομέτρηση είναι υποχρεωτική για κάθε εισερχόμενο στο γήπεδο και με θερμοκρασία πάνω από 37 βαθμούς δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος.

-Ανεμβολίαστοι διαιτητές, παρατηρητές και όσοι εισέρχονται στο γήπεδο υποχρεωτικά θα υποδεικνύουν ταυτότητα και αρνητικό μοριακό (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.

-Αντίστοιχα οι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες διαιτητές και παρατηρητές δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Α1 ΕΠΣΑ: Συνεχίζει αήττητος ο Αστέρας Δρεπανιακός

Σε ένα σπουδαίο παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής, ο Αστέρας Δρεπανιακός επικράτησε 2-1 του Τροιζηνιακού και παραμένει αήττητος στην κορυφή. Το νικητήριο γκολ πέτυχε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιάννης Δήμας. Στο 45′ έγινε το 0-1 με τον Λάμπρου και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους ο Ταραντίλης στο 66′. Τα σημερινά αποτελέσματα: […]

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες υπάρχει στα ορεινά της Κρήτης. Οι καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Η θερμοκρασία […]