17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Διεθνής Ημέρα κατά των Πυρηνικών Δοκιμών

Καθιερώθηκε με το ψήφισμα 64/35 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 2 Δεκεμβρίου 2009 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Αυγούστου.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Πυρηνικών Δοκιμών (International Day Against Nuclear Tests) είναι μια ευκαιρία για τα κράτη – μέλη του ΟΗΕ να ενθαρρύνουν την ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών τους για τις «συνέπειες των πυρηνικών δοκιμών και την ανάγκη κατάργησή τους, ως μέτρο επίτευξης του στόχου για ένα κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα».

Η σχετική πρωτοβουλία ανήκε στο Καζακστάν και η 29η Αυγούστου επελέγη σε ανάμνηση του κλεισίματος του πεδίου πυρηνικών δοκιμών στο Σεμιπαλατίνσκ του Καζακστάν (29 Αυγούστου 1991), το οποίο χρησιμοποιούσε η Σοβιετική Ένωση.

Πηγή: SanSimera.gr

Περισσότερα Άρθρα

Τα γεγονότα σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου

1455 Ο εφευρέτης της τυπογραφίας Ιωάννης Γουτεμβέργιος τυπώνει το πρώτο βιβλίο, τη Βίβλο. 1917 Ξεσπά στην Αγία Πετρούπολη η Φεβρουαριανή Επανάσταση, που θα οδηγήσει στις 2 Μαρτίου του 1917 στην πτώση του Τσάρου και τον τερματισμό της χιλιόχρονης βασιλείας στη Ρωσία. 1945 Κατά τη διάρκεια της Μάχης της Ιβοζίμα μεταξύ Αμερικανών και Ιαπώνων, μία ομάδα […]

Βέλγιο: 33χρονος σκότωσε την έγκυο σύζυγό του και το πεντάχρονο παιδί της

Τραγωδία σημειώθηκε σε περιοχή της Φλάνδρας. Ένας 33χρονος άνδρας σκότωσε την 28χρονη έγκυο σύζυγό του και το πεντάχρονο παιδί της στο Τερμόντ. Ο άνδρας εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα στις 6:30 το πρωί του Σαββάτου ομολογώντας την πράξη του, αναφέρει το δίκτυο rtl. Οι Αρχές που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν δύο πτώματα σε ένα από τα […]