15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου διεκδικούν και απαιτούν…

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά από τις πολυήμερες μάχες που έδωσαν στο πλευρό των  πυροσβεστών και άλλων δημόσιων υπηρεσιών, για να σώσουν τα χωράφια και τα σπίτια τους από την λαίλαπα των πυρκαγιών, σε Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία, έχουν να αντιμετωπίσουν τώρα τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης μέσω των αρμοδίων φορέων. Ενώ  χάθηκαν μέσα σε μερικές ώρες κόποι μιας ζωής ο προέδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος εξαγγέλλει αποζημιώσεις ψίχουλα που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο το μέγεθος της καταστροφής.

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως οργανώθηκαν και έδωσαν την μάχη με τις φλόγες, έτσι πρέπει και τώρα μπροστά στην μάχη για επιβίωση για να μείνουν στα χωράφια και στα κοπάδια τους, να οργανωθούν και να συμπαραταχτούν με τους αγωνιστικούς αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους, την ΟΑΣΠΠ και με περιφερειακό και πανελλαδικό συντονισμό με όλες τις περιοχές της χώρας που επλήγησαν, να δώσουμε την μάχη να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Διεκδικούμε και Απαιτούμε:

  • Την άμεση καταγραφή των ζημίων και αποζημίωση στο 100% της πραγματικής ζημίας σε φυτικό, ζωικό κεφάλαιο και εξοπλισμό χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Την απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη, ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικές υποχρεώσεις. Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, πάγωμα της πληρωμής των δανείων.
  • Την άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
  • Άμεσα σχεδιασμός και υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων
  • Άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων, χωρίς κανέναν όρο και καμία προϋπόθεση για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης.
  • Με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.
  • Αποζημίωση για τη φετινή μας παραγωγή που κάηκε, ενώ την είχαμε δουλέψει, στο συνολικό ύψος παραγωγής και τιμής (τιμής επιδότησης + τιμή πώλησης + ασφάλιση) και για όσα χρόνια απαιτούνται, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Ξεχωριστή επιχορήγηση για την αγορά δέντρων και κλιμάτων, αλλά και όλων των απαραίτητων ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση της παραγωγής.
  • Αποζημίωση της παραγωγής από τις καταστροφές πουν έγιναν λόγω καύσωνα και παγετού.
  • Πάγωμα και διαγραφή χρεών, σε εφορία, ΔΕΗ, τράπεζες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ, για όλους τους κατοίκους των πυρόπληκτων Δήμων.
  • Άμεσα μέτρα δασοπροστασίας, με διάνοιξη δασικών δρόμων, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό των δασών και απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών από αυτά προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών στις εναπομείναντες δασικές εκτάσεις.

Εκ του διοικητικού συμβουλίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)

26/08/2021

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Ευχαριστίες για δωρεές στο Γ.Ν. Αργολίδας- Ν.Μ. Άργους

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Αργολίδας – Ν.Μ. Άργους εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες για την ευγενική τους χειρονομία και τη στήριξη της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους μέσω δωρεάς στους κάτωθι: 1. κ.Δήμα Αναστάσιο ΑΕΒΕ SOLAR Θερμοσίφωνες και Ηλιακές Συσκευές. 2. κ.Δρούζα Μαριλένα Ιδιοκτήτρια Ξενοδοχείου Park Hotel Ναύπλιο. 3. κ.Ψύχο Ηλία Αντιπρόσωπο της εταιρείας Κρι Κρι στο […]

Ινδία: Επιπλέον 771 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 59.972 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 771 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 52.972 νέα, επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ινδία, τη χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό στον πλανήτη, ανέρχεται επισήμως σε 38.135 νεκρούς επί συνόλου 1,8 εκατομμυρίων […]