14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20: Ασημένιο μετάλλιο για την Τζένγκο στον ακοντισμό με καλύτερη βολή στα 59.60μ.!

Το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στην πόλη Ναϊρόμπι της Κένυας πανηγύρισε σήμερα η Ελίνα Τζένγκο.

Σε έναν τελικό που διήρκησε περισσότερο από το κανονικό, η Ελληνίδα αθλήτρια κατάφερε να κάνει σπουδαία εμφάνιση και να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, έχοντας ως καλύτερη βολή στα 59,60 μέτρα, στην δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης.

Η Τζένγκο (απ)έδειξε για μία ακόμη φορά την αγωνιστικότητα της και παρά την μεγάλη αναμονή – ξεπέρασε τις δύο ώρες- κυνήγησε μέχρι τέλος να ανατρέψει την κατάσταση και να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, που τόσο ήθελε.

Οι αθλήτριες χρειάστηκε να μείνουν αρκετή ώρα μακριά από τον αγωνιστικό χώρο, λόγω της δυνατής βροχής, που οδήγησε τους διοργανωτές στην διακοπή της ροής του προγράμματος, γεγονός που τις αποσυντόνισε.

Η Ελληνίδα μέχρι εκείνο το σημείο είχε πετύχει 57,91 μ. στην πρώτη της προσπάθεια και 56,29 μ. στην δεύτερη και βρισκόταν στη 2η θέση, όπου και τελικά παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Η επιστροφή στον αγωνιστικό χώρο βρήκε μουδιασμένες όλες τις συμμετέχουσες, οι οποίες δεν μπόρεσαν να κυνηγήσουν τις βολές που θα ήθελαν.

Παρ’όλα αυτά η Τζένγκο κατάφερε να κλείσει τον αγώνα της στα 59,60 μ., έχοντας νωρίτερα πετύχει 54,83 μ., 52,95 μ. και έχοντας και μία άκυρη βολή στην πέμπτη της προσπάθεια.

Νικήτρια στον αγώνα ήταν η Αντριάνα Βιλάγκος (Σερβία) με 61,46 μ. από την πρώτη της βολή, επίδοση που την έφερε στην πρώτη θέση στον κόσμο, μπροστά από το 61,41 μ., της Ελίνας Τζένγκο.

Οι δύο αθλήτριες είχαν ανέβει στο βάθρο των νικητριών και στο Ταλίν, εκεί όπου η Τζένγκο ήταν «χρυσή» και η Βιλάγκος «ασημένια». Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γισελένα Μπαλάς Ρόχας (Κούβα) με 55,48 μέτρα.

Περισσότερα Άρθρα

Τo Tρίαθλο Επιδαύρου συμβάλλει θετικά στην οικονομία της περιοχής

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 παρουσιάστηκαν στην Αρχαία Επίδαυρο από τον καθηγητή του Heilbronn University, Sebastian Kaiser-Jovy τα αποτελέσματα της έρευνας πάνω στους τομείς της περαιτέρω ανάπτυξης του προϊόντος του Epidavros Triathlon, και τις οικονομικές ωφέλειες που απορρέουν από την διεξαγωγή και ανάπτυξη του αγώνα, στο τουριστικό προϊόν της Επιδαύρου και της ευρύτερης περιοχής. Τα […]

Ε.Π.Σ. Αργολίδας: Κληρώσεις Κυπέλλου και Πρωταθλήματος για Α1 και Α2 κατηγορίες για την ποδοσφαιρική σεζόν 2022-2023

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Αυγούστου παρουσία παραγόντων  των ποδοσφαιρικών  σωματείων της Ε.Π.Σ. Αργολίδας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Συσσιτίου Ευαγγελιστρίας, η κλήρωση του κυπέλλου Αργολίδας καθώς και οι κληρώσεις για την Α1 και Α2 κατηγορία για το πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής σεζόν 2022-2023. Ο Πρόεδρος και  η Επιτροπή  Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. […]