20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: “Σικυώνια 2021”, πλούσιες εκδηλώσεις έως 28 Αυγούστου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στα «Σικυώνια 2021» και διοργανώνει, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Αθλητισμού Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Δήμου Σικυωνίων «Η Μηκώνη», πολιτιστικές δράσεις στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Αναλυτικά:

Κυριακή 22 Αυγούστου (ώρα 20:30)
Μουσική παράσταση με τίτλο «Είδα μάτια…»
Με αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου, τέσσερεις νέοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μια νοσταλγική διαδρομή με τραγούδια και ιστορίες από την περίοδο του Μεσοπολέμου μέχρι το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τετάρτη 25 Αυγούστου (ώρα 20:30)
Θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Αληθινή απολογία του Σωκράτη»
Από τη θεατρική εταιρεία «Αντίμετρο» και τον «Πολυχώρο Πολιτισμού Μηχανουργείο». Σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Ντάβαρη. Βασισμένη σε κείμενο του Κώστα Βάρναλη.

Σάββατο 28 Αυγούστου (ώρα 20:30)
Θεατρική παράσταση με τίτλο «Χώμα στα χέρια κάρπισε»
Τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο σύλλογος πολιτισμού «Σαν Παραμύθι» ανεβάζει παράσταση με δραματοποιημένα κείμενα της δημοτικής ποίησης (παραλογές). Σε σκηνοθεσία Βασίλη Ρίσβα. Στο έργο συμπράττει η Δραματική σχολή Αθηνών «Θεοδοσιάδη».

Τα «Σικυώνια» είναι η θερινή γιορτή πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων που διοργανώνεται από το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» και τον Δήμο από το 2010 και περιλαμβάνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διαφορετικούς χώρους της περιοχής.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στο τηλέφωνο 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Περισσότερα Άρθρα

Με ειδικά μέτρα λόγω της πανδημίας το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό την 1η Ιουνίου. Η Πειραιώς 260 είναι αυτή που θα εγκαινιάσει τον κύκλο των παραστάσεων, ενώ στις 14 Ιουνίου ακολουθεί το Ωδείο Ηρώδου Αττικού και στις 25 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι παραστάσεις σε Μικρή και Μεγάλη Επίδαυρο.  Αυτή θα είναι η […]

Πού γίνονται σήμερα, Τετάρτη, δωρεάν rapid test

Σήμερα, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε 24 κεντρικά σημεία της Πελοποννήσου όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες. Τα σημεία ελέγχου είναι τα ακόλουθα: Αργολίδα, Αίθουσα «Δανάη», Στρατώνες Καποδίστρια, Άργος, 09:00-15:00 Αργολίδα, Κέντρο Νεότητας, Ναύπλιο, 09:00-15:00 Αργολίδα, Κρανίδι, 1ο χλμ Κρανιδίου-Ναυπλίου, (δίπλα στο Lidl […]