33 °C Argos, GR
18 Αυγούστου 2022

Ριζότο α λα parmigiana, εύκολη νοστιμιά

Πεντανόστιμο ριζότο α λα parmigiana

Μια υπέροχη συνταγή, ιδανική για κάθε περίσταση. Ένα χορταστικό πιάτο που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

[hfe_template id='397365']

8-10 φλ. ζωμό κότας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Μισό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μισή-3 φλ. ιταλικό ρύζι αρμπόριο
3 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. τυρί παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σιγοβράζουμε το ζωμό σε ένα κατσορολάκι και τον αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας καλά για 3 με 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάει παντού το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.

Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζωμό, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί. Ίσως χρειαστεί να ρυθμίσουμε τη φωτιά κατά τη διάρκεια διότι το ριζότο πρέπει να βράσει, αλλά να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.

Έπειτα ρίχνουμε και πάλι ζωμό, περίπου μισό φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνέχεια και περιμένοντας να απορροφηθεί κάθε δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη, μέχρι το ρύζι να γίνει κρεμώδες και μαλακό χωρίς όμως να λιώσει (αυτό θα πάρει τουλάχιστον 20 – 30 λεπτά).

Αν το ρύζι παραμένει λίγο σκληρό στο κέντρο, ακόμα κι όταν έχουμε χρησιμοποιήσει όλο το ζωμό (εκτός από μερικές κουταλιές που κρατάμε για το τέλος), προσθέτουμε όσες φορές χρειαστεί από 1/4 φλιτζανιού (60 ml) βραστό νερό με διαλυμένο κύβο κότας, ανακατεύοντας καλά και δοκιμάζοντας για να τσεκάρουμε αν το ρύζι μαλάκωσε και παραμένει κρεμώδες χωρίς να έχει χάσει το σχήμα του.

Μόλις είναι έτοιμο (αλλά να μην είναι λαπάς, γιατί το ρύζι συνεχίζει να μαλακώνει και μετά το βράσιμο!), βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά μέσα το βούτυρο και την παρμεζάνα (το ανακάτεμα θα το κάνει ακόμα πιο κρεμώδες).

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και τέλος προσθέτουμε το ζωμό που είχαμε φυλάξει για το τέλος ή ελάχιστο βραστό νερό, αν έχουμε χρησιμοποιήσει όλο το ζωμό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα το σερβίρουμε.

Το ριζότο alla parmigiana είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

Πασπαλίζουμε το ριζότο με έξτρα παρμεζάνα από πάνω.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπιτικό ζωμό, αλλιώς φτιαγμένο με κύβους.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Οι σχέσεις της Μινωικής Κρήτης με τη Μυκηναϊκή Ελλάδα κατά την Δεύτερη Χιλιετία π.Χ. (2000 – 1000 π.Χ)

Η Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Αργολίδας “Ο Μίνωας”, ο Σύλλογος Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων (ΣΕΠΙ), το Centro Internazionale degli studi Pompeiani (CISP) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο “The Phoenicians Routes”, συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στην διάλεξη του Δρ. Αντώνη Βασιλάκη, επίτιμου διευθυντή ΥΠΠΟΑ. [hfe_template id=’397365′] με θέμα: Οι σχέσεις της Μινωικής Κρήτης με τη Μυκηναϊκή Ελλάδα […]

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις παροχές του κοινωνικού παντοπωλείο του δήμου Άργους Μυκηνών

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ [hfe_template id=’397365′] ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ -ΜΥΚΗΝΩΝ Αίτηση  με τα συνημμένα δικαιολογητικά (δίδεται από το γραφείο του Κοινωνικού Παντοπωλείου) Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή Υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρεωτικής υποβολής φορολογικής δήλωσης θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Ε9 Κάρτα Ανεργίας […]