20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Rogers Cup: Eκτός τελικού ο Τσιτσιπάς μετά την ήττα με 2-1 σετ από τον Οπέλκα!

Δεν στέφθηκε με επιτυχία η προσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά να προκριθεί στον τελικό του Rogers Cup.

Ο Έλληνας πρωταθλητής (Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης), ηττήθηκε το Σάββατο με 2-1 σετ (7-6(2), 6(4)-7, 4-6) από τον θηριώδη (2.11μ.) Αμερικανό, Νο.32 στον κόσμο, Ράιλι Οπέλκα, κι έτσι η πορεία του στο τουρνουά ολοκληρώθηκε στην ημιτελική φάση, μετά από έναν απίστευτο αγώνα που κράτησε 2 ώρες και 32 λεπτά.

Η «μάχη» ανάμεσα στους δύο τενίστες φάνηκε από νωρίς πως θα πήγαινε πολύ… μακριά. Και οι δύο τενίστες ξεκίνησαν στα πρώτα τέσσερα γκέιμ κρατώντας το σερβίς τους (ο Τσιτσιπάς πιέστηκε στο 3ο γκέιμ, αλλά το πήρε με δύο τέλεια χτυπήματα από την ισοπαλία), με τον Έλληνα πρωταθλητή να πηγαίνει στο 3-2 με «love» γκέιμ, χωρίς να χάσει πόντο.

Ο Οπέλκα απάντησε και η μονομαχία συνεχίστηκε… σερβίς με το σερβίς, με τον Τσιτσιπά να «κρατάει» το 5-4 και να χάνει την ευκαιρία για το break στο 10ο γκέιμ.

Ακολούθησε άλλο ένα «love» γκέιμ από τον 23χρονο τενίστα, που δεν κατάφερε ξανά να «σπάσει» το σερβίς του Αμερικανού, αν και είχε σετ-πόιντ. Στο tie-break, ωστόσο, ο Τσιτσιπάς είχε καθαρό μυαλό και σωστά χτυπήματα, «διάβασε» καλά το παιχνίδι του Οπέλκα και με 7-2, έκανε το 1-0.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως… τελείωσε το προηγούμενο. Με τον Οπέλκα να σερβίρει πρώτος και τους δύο μεγάλους αντιπάλους να κρατάνε μέχρι… τελικής πτώσεως το σερβίς τους, φτάνοντας σε δεύτερο tie-break.

Εκεί ο Αμερικανός βγήκε αυτή τη φορά νικητής με 7-4, δημιουργώντας έναν σχετικό εκνευρισμό στον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος χτύπησε με δύναμη τη ρακέτα του στο έδαφος.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς σέρβιρε πρώτος, παίρνοντας σχετικά εύκολα το πρώτο γκέιμ. Ακολούθησε άλλος ένας κύκλος από κερδισμένα σέρβις-γκέιμ απ’ τους δύο τενίστες, με τον Οπέλκα να κάνει το καθοριστικό break στο 7ο γκέιμ, παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ με 4-3.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός πήρε πολύ εύκολα το 8ο γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο, με τον Τσιτσιπά να «απαντάει» με δικό του «love» γκέιμ, μειώνοντας σε 4-5.

Ο Οπέλκα, ωστόσο, είχε φέρει το παιχνίδι ακριβώς εκεί που ήθελε. Με «όπλο» του για άλλη μία φορά το σερβίς, πήρε και τους τέσσερις πόντους του 10ου γκέιμ κι έκανε το 6-4, φτάνοντας στην πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (15/08), όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μεντβέντεφ (Ρωσία)-Ίσνερ (ΗΠΑ).

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Ολυμπιακή Ημέρα

Το 1946 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τη συμπλήρωση 50 ετών από την αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, άρχισε να εορτάζει την επέτειο της έναρξης των Αγώνων στις 6 Απριλίου, έχοντας μάλιστα κάνει πρόταση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως η ημερομηνία αυτή αποτελέσει κοινό εορτασμό. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε, όμως, να ορίσει […]

Παρελθόν από το Ναύπλιο 2017 ο Βασίλης Δριμούρας

Χώρισαν οι δρόμοι της πρωταθλήτριας ομάδας “Ναύπλιο 2017” και του κορυφαίου της σκόρερ Βασίλη Δριμούρα. Ο ίδιος έγραψε στο fb: Σήμερα ολοκληρώθηκε μια συνεργασία με μεγάλη επιτυχία…. Μια πολύ όμορφη, δύσκολη, τρελή και με πολύ ενδιαφέρον χρόνια τελείωσε η οποία στο τέλος της είμασταν εμείς οι πραγματικοί νικητές και ταυτόχρονα “Πρωταθλητές”. Πετύχαμε κάτι πάρα πολύ […]