7 °C Argos, GR
19 Ιανουαρίου 2022

Δύο σημαντικές αποφάσεις στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας, για τον Δήμο Ερμιονίδας

Δύο ιδιαίτερα σημαντικά θέματα στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας, εγκρίθηκαν ομόφωνα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Σώμα ενέκρινε το σχέδιο του Κανονισμού για την σύσταση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Ερμιονίδα.

Στόχος της σύστασης, όπως επισήμανε ο Δήμαρχος κατά την παρουσίαση του θέματος, είναι η  εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεων, με στόχο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα  στήριξης των οικονομικά αδυνάμων κατοίκων, ενώ η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου  αποσκοπεί ειδικότερα στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών ευπαθών – κοινωνικά και οικονομικά  ατόμων και οικογενειών, με τη δωρεάν παροχή προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη σίτιση και την ένδυση απόρων κατοίκων του Δήμου Ερμιονίδας.

Σημειώθηκε ακόμα ότι τα παρεχόμενα είδη του Κοινωνικού Παντοπωλείου προέρχονται κυρίως από δωρεές και χορηγίες και, εφόσον διαπιστώνεται ανεπάρκεια ειδών, είναι δυνατή η προμήθειά τους με δαπάνη του Δήμου. Τα είδη που παρέχονται είναι εντελώς δωρεάν. Οι ποσότητες των προϊόντων που θα προσφέρονται στους δικαιούχους καθώς και η συχνότητα παροχής τους, καθορίζονται με απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα παραχωρούνται δωρεάν από επιχειρηματίες, προμηθευτές, άτομα, οργανωμένους φορείς, σχολεία και επιπλέον θα εξασφαλίζονται μέσω της διοργάνωσης διαφόρων εκδηλώσεων.

Επίσης, στην συνεδρίαση υπερψηφίστηκε η Υποβολή Πρότασης (Αίτησης Χρηματοδότησης) του Δήμου Ερμιονίδας για την Ίδρυση και Λειτουργία «Κέντρου Κοινότητας».

Στον Δήμο μας  τα τελευταία χρόνια μέχρι και σήμερα, η Κινητή Μονάδα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ναυπλιέων με την οποία συνεργαζόμαστε, εξυπηρετεί τους δικαιούχους και τους ενδιαφερόμενους μία φορά την εβδομάδα σε ειδικό χώρο που διαμορφώσαμε στο κοινοτικό κατάστημα Κοιλάδας του Δήμου Ερμιονίδας.

Πλέον, με την απόφαση του Δ.Σ. στοχεύουμε στην σύσταση «δικού μας» Κέντρου Κοινότητας με καθημερινή λειτουργία και απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών του. Βασικός στόχος μας με την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, είναι η βελτίωση του επίπεδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και η αμεσότερη εξυπηρέτηση σημαντικού αριθμού ωφελουμένων που συγκεντρώνονται σε αυτόν. Η κοινωνική ένταξη αυτών και συνδυάζει υποστήριξη από ανθρώπινο δυναμικό, σύγχρονα μέσα και τεχνικές δικτύωσης και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Αποτελεί ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέσω του Κοινωνικού Ταμείου και δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος για τον Δήμο Ερμιονίδας.

Γραφείο Δημάρχου

Περισσότερα Άρθρα

Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αναζωπυρώνονται δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

Ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για την αποτροπή του τρίτου κύματος της πανδημίας έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αναφερόμενος στις επιδημιολογικές εξελίξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η απάντηση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης «θα είναι πάντα δυναμική». «Μένουμε […]

Ο Παναγιώτης Νίκας στο Λουτράκι

Τη Δευτέρα 11/02 και ώρα 18:00, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας θα βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου. Εκεί σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους δημότες, θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τη περιοχή, την Κορινθία και την Πελοπόννησο. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Share on FacebookTweetFollow us

Follow by Email