19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η 81χρονη Παναγιώτα Νουμίδη που η φωτογραφία της έκανε το γύρο του κόσμου

Τον γύρο του κόσμου έκανε η συγκλονιστική φωτογραφία της πυρόπληκτης κυρίας Παναγιώτας, η οποία βρισκόμενη σε απόγνωση έβλεπε τη φωτιά να πλησιάζει το σπίτι της στις Γούβες της βόρειας Εύβοιας. Μέσα στον πανικό της και με τη φωτιά να κατακαίει τον τόπο της, κλήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της ενώ όπως σημείωσε δεν έβρισκε τον άντρα της. Έτσι, όπως η ίδια υπογράμμισε, βγήκε εκτός εαυτού και άρχισε να φωνάζει. Η φωτογραφία που τράβηξε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης έγινε εξώφυλλο σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ παγκοσμίως, όμως αυτό καθόλου δεν την ενδιαφέρει.

Η 81χρονη Παναγιώτα Νουμίδη μίλησε στον ANΤ1 για τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις τραγικές στιγμές που βίωσε όταν η φωτιά έφτασε στις Γούβες. «Την ελπίδα πάντα την έχουμε. Χαμόγελο δεν μπορούμε να έχουμε. Γιατί όταν βλέπεις αυτά πώς να έχεις το χαμόγελο; Ενώ την ελπίδα την έχουμε. Θόλωσε το μυαλό μου δεν ήξερα τι να κάνω για αυτό φώναζα. Εκείνη την ώρα ήμουν εκτός εαυτού. Φώναζα απελπισμένη και με την υπέρταση που είχα έπεσα κάτω, ήρθε με πήρε η Αστυνομία και με πήγε στο Κέντρο Υγείας».

Όπως είπε η ίδια δεν είναι γεννημένη στην Εύβοια, ωστόσο, έχει ζήσει πολλά χρόνια στις Γούβες και θεωρεί πως είναι ο τόπος της. «Είμαι απογοητευμένη. Τον αγαπάω τον τόπο, είναι καλοί άνθρωποι. Μαζεύτηκαν πολλά παιδιά από το χωριό και έτσι γλύτωσαν τα σπίτια», πρόσθεσε.

Μιλώντας στο STAR, η κυρία Παναγιώτα ανέφερε ότι φώναζε «βοήθεια» γιατί κάποια στιγμή έχασε τον άντρα της. Για το πώς αισθάνεται που η φωτογραφία της έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο σημείωσε πως δεν την ενδιαφέρει καθόλου και πως το μόνο που ήθελε ήταν να μην καεί ο τόπος της. «Δεν με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα. Με ενδιαφέρει να σηκωνόμουν μια μέρα και να τα έβλεπα όλα όπως τα ήξερα. Δεν ήθελα προβολή. Τι να την κάνω; με ενδιαφέρει να δείξουν ενδιαφέρον για τον τόπο… Όλη η Εύβοια έχει καεί» είπε συγκινημένη.

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η […]

Παραμυθο… Πρόγραμμα και Θεατρικό Παιχνίδι από την Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου

Παραμυθο… Πρόγραμμα και Θεατρικό Παιχνίδι από την Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου από την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου μέχρι και το ΣάβΒατο 29 Δεκεμβρίου. Θα σας πούμε παραμύθι …. σαν κουκί και σαν ρεβίθι !!!! Και αφού ταξιδέψουμε σε μέρη μαγικά κ’ ονειρεμένα….. Με το τέλος του παραμυθιού ….. θα τραγουδήσουμε και όμορφες ζωγραφιές θα στήσουμε !!! ΤΟ […]