18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ευχαριστίες Μητσοτάκη σε ξένους ηγέτες για τη βοήθεια των χωρών τους στις προσπάθειες πυρόσβεσης

Τις ευχαριστίες του για την αρωγή που δέχθηκε η χώρα μας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Ντένις Σμίχαλ, τον Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι και τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Κλάους Βέρνερ Γιοχάνις.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε θερμά τους τρεις ηγέτες για την πολύτιμη αρωγή των χωρών τους προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η Ουκρανία, το Κατάρ και η Ρουμανία έχουν συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης, στέλνοντας συνολικά 340 πυροσβέστες και 24 οχήματα. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών επιβεβαιώθηκαν οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, οι οποίες και αποτυπώθηκαν στην άμεση επικοινωνία και ανταπόκριση στο αίτημα της Ελλάδας για επείγουσα συνδρομή για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Από την πλευρά τους, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ο Εμίρης του Κατάρ και ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό.

 

Περισσότερα Άρθρα

Π. Νίκας από Αρκαδία : «Κάλεσμα για ανατροπή του νοσηρού πολιτικού κλίματος που έχει επιβάλει ο Τατούλης στην Πελοπόννησο»

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και υπ. Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ε. Νίκας, παρευρέθηκε την Παρασκευή 01/03/19, στη μεγαλοπρεπή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, με επίσημους προσκεκλημένους τον επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Β. Μεΐμαράκη, καθώς και την Κ. Μάρκου. Ο Παναγιώτης Νίκας κατά την ομιλία του ζήτησε από τους Αρκάδες να συμπορευτούν μαζί του για την ανατροπή του νοσηρού […]

Τάκης Θεοδωρικάκος: Σε ένα μήνα έχουν γίνει 92 δικογραφίες και έχουν συλληφθεί 29 άτομα για κακοποίηση ζώων

Πρέπει να μπει τέλος στην κακοποίηση των ζώων και πρέπει άπαντες να τα φροντίζουν. Είναι θέμα πολιτισμού και ανθρωπιάς Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε στο ραδιόφωνο parapolitika fm.  Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ικανότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαχειρίζεται κρίσεις,  στα […]