19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Ηλεία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Αντιμέτωπη με τα πύρινα μέτωπα που την κατακαίουν βρέθηκε για πέμπτη ημέρα η Ηλεία, με τις φλόγες να απέχουν ελάχιστα μέτρα από τους οικισμούς.

Αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή Βασιλάκι προς Ξηρόκαμπο, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στις πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες άλλες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, έπειτα από αποφάσεις που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, οι δημοτικές ενότητες Ολυμπίας, Φολόης, Ωλένης και Πύργου, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας που εισηγήθηκε η Περιφέρεια, έπειτα από σχετικό αίτημα των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 Αυγούστου».

ΠΗΓΗ 

Περισσότερα Άρθρα

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή αποχαιρετισμού στον Κώστα Καζάκο

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, η τελετή αποχαιρετισμού του σπουδαίου ηθοποιού Κώστα Καζάκου, που έφυγε από τη ζωή. Η οικογένειά του, η αγαπημένη του  σύζυγος Τζένη, τα παιδιά του Κωνσταντίνος, Αλέξανδρος, Ηλέκτρα και Μάγια, τα εγγόνια του Τζένη και Ιάσωνας, οι ομότεχνοί του, οι μαθητές του, άνθρωποι […]