19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού

Ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού, Υποστράτηγος Γ. Κουμεντάκος, υποβάλει την παραίτηση του, μετά από την απολύτως ανεξήγητη και άδικη απόφαση για τη μετάθεση του σε θέση σαφώς υποδεέστερη.

Ο Υποστράτηγος ήταν το πρώτο εξιλαστήριο θύμα για το φιάσκο της διαχείρισης των πυρκαγιών για το οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν προφανώς ευθύνη.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές η παραίτηση του υποστρατήγου είχε υποβληθεί εδώ και αρκετά 24ωρα, ως απάντηση στις κριτικές και τις πιέσεις που δέχθηκε για την μειωμένη επιχειρισιακή ετοιμότητα των ελικοπταίρων Sinouc.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία θα είχαν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν ευθύνες από τον συγκεκριμένο υποστράτηγο εάν και εφόσον είχαν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης διεύθυνσης ως προς τα κονδύλια που χρειάζονται για την έγκαιρη και αξιόπιστη συντήρηση του πτητικού υλικού. Όμως, σε αυτή την περίπτωση δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ και τα Sinouc είναι ουσιαστικά ασυντήρητα.

Κατόπιν τούτου, επιμένουν οι ίδιες πηγές, είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτηση του υποστρατήγου, ο οποίος για λόγους ευθιξείας υπέβαλε την παραίτηση του μετά την καθόλα αδικαιολόγηση δυσμενή μετάθεσή του.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα

Για σήμερα Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 προβλέπεται ηλιοφάνεια με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 26 έως 44 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 22 έως […]

Υποβολή Δηλώσεων Ζημίας για τις Πυρκαγιές 2021

Οι πρόσφατες πυρκαγιές έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τους παραγωγούς της χώρας. Ο ΕΛ.Γ.Α. με ευαισθησία και υπευθυνότητα στον τομέα των αρμοδιοτήτων του (ασφάλιση φυτικής παραγωγής, ζωικού κεφαλαίου και Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις), ενημερώνει τους πυρόπληκτους παραγωγούς για μια σειρά μέτρων τα οποία αποφάσισε σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία και τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να διευκολυνθούν […]