19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Alpha: Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροπλάνο στην Ζάκυνθο

Πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους στη Ζάκυνθο – Σώος ο πιλότος

Ένα αεροσκάφος τύπoυ PZL έπεσε καθώς επιχειρούσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN TV, ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του.

Τα αεροσκάφη PZL είναι πολωνικής κατασκευής. 30 από τα αεροσκάφη αυτά αγοράστηκαν μεταξύ Μαρτίου 1983 και Ιανουαρίου 1984 από την Ελλάδα με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής. Έκτοτε υπηρετούν στην 359 ΜΑΕΔΥ (Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών, με έδρα τη Δεκέλεια), έχοντας ως αποστολή τους αεροψεκασμούς και την πυρόσβεση.

Τα τελευταία χρόνια ο ρόλος τους έχει επικεντρωθεί στην πυρόσβεση. Ως πυροσβεστικό το Πεζετέλ είναι κατάλληλο για το εδαφικό ανάγλυφο της ελληνικής επικράτειας, καθώς μπορεί να προσεγγίσει δύσβατες ορεινές εκτάσεις με κλίσεις έως και 60%, έχοντας παράλληλα μεταφορική ικανότητα 2.500 lt υγρού φορτίου.

Περισσότερα Άρθρα

«Ιαβέρης»: Το 85% των θανατηφόρων τροχαίων γίνονται με λιγότερα από 40 χλμ./ώρα

«Επειδή έχω δεχτεί και πολλές ερωτήσεις για το αν τέτοια αυτοκίνητα, που αναπτύσσουν τέτοιες ταχύτητες, μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο… Και βέβαια μπορούν. Δεν είναι τα αυτοκίνητα που σκοτώνουν. Είναι η μειωμένη παιδεία, η έλλειψη συνείδησης των οδηγών και των ανθρώπων που κυκλοφορούν και οδηγούν», είπε στην εκπομπή «Στούντιο 4» ο οδηγός αγώνων Τάσος Μαρκουίζος, γνωστός ως […]

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο των εορτών και μέτρα ασφάλειας

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά και θα ισχύουν όλο το διάστημα της περιόδου των εορτών Η εφαρμογή των μέτρων αποσκοπεί στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν […]