19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η μόνη διέξοδος είναι η αλληλεγγύη…

Η Κατερίνα Ιωαννίδου είναι εθελόντρια πυροσβέστρια. Δεν είναι influencer… Θα μπορούσε να είναι το πρόσωπο της Ελλάδας Θα μπορούσε να είναι η σκέψη και η ψυχή μας. Μια έκφραση οδύνης – απόγνωσης και αδιανόητης δύναμης για να σώσει ο, τι μπορεί.
Η καμμένη χελώνα… δίπλα να θυμίζει το “ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα”
Το ζευγάρι πιο δίπλα δεν ποζάρει σε κρυστάλλινα νερά πίνοντας κοκτέιλ… Το πλοίο της σωτηρίας δεν τους πήρε γιατί δεν άφησαν πίσω το άλογο τους. Προτίμησαν να μείνουν πίσω όλοι μαζί με τα δυο σκυλιά τους
Λοιπόν: Διατρέχουμε μια ακόμη φονική για την ψυχή μας κατάσταση αδιανόητης καταστροφής… Ο αέρας είναι γεμάτος από δηλητήριο. Τα τελευταία χρόνια είναι απόδειξη ότι χρεωκόπησε η επένδυση σε πολιτικές “ευημερίας και ευμάρειας”…
Προτείνω όσοι αγαπηθήκαμε και αγαπάμε να μείνουμε τουλάχιστον από “Εδώ” μακριά από διχασμό. Αν εξατμίσουμε την ενέργεια σε άνευ νοήματος αντιπαράθεση… απλά θα είμαστε ανόητοι.
Προτείνω ν αλλάξουμε ακαριαία νοοτροπία. Η μόνη διέξοδος είναι η αλληλεγγύη, η συνειδητοποίηση ότι πρέπει να στηρίξουμε καθέναν που νομίζει ότι η οικονομική του ανημποριά είναι αποτέλεσμα προσωπικής αποτυχίας. Σ ένα παγκόσμιο σύστημα που έχει χρεοκοπήσει δεν υπάρχουν ασφαλείς πολίτες πουθενά.
Ας δώσουμε ευκαιρία να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε ανθρώπους που δεν ζουν για την… πόζα, που δεν ζουν για την φιλανθρωπία της πόζας. Ας μην επιτρέπουμε στον διχασμό ν απλωθεί… Άλλωστε αυτό επιδιώκουν.. Και επιτέλους ας μην ξεχάσουμε την στάχτη όταν θα αρχίσει το big brother και το survivor.
Νανά Παλαιτσάκη, δημοσιογράφος,  στο facebook

Περισσότερα Άρθρα

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα, Δευτέρα 10 Αυγούστου

  Στις 11.00 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα προεδρεύσει από το Μέγαρο Μαξίμου στην τακτική τηλεδιάσκεψη για την επιδημία του κορονοϊού. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Εύβοια όπου θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Τα ζώδια σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου

Τα ζώδια σήμερα  Τι προβλέπουν τα ζώδια για σας σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου  ΚΡΙΟΣ 21/03 – 20/04 Μην εμπλέκεστε και τόσο πολύ στη ζωή του ατόμου που έχετε ερωτευτεί. Ακόμη είναι πάρα πολλά αυτά που δεν ξέρετε και που ίσως να πρέπει πρώτα να μάθετε. ΤΑΥΡΟΣ 21/04 – 20/05 Εσείς θα πρέπει να δείτε με […]