17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Έκτακτη σύσκεψη απόψε του συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας Αργολίδας

Για τις 10μμ απόψε προγραμματίσθηκε η έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας Αργολίδας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Ιωάννη Μαλτέζου.

Ασφαλώς θα γίνει ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους καθώς σε κατάσταση συναγερμού για κίνδυνο πυρκαγιάς τίθεται αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην οποία προβλέπεται η ανώτατη κατηγορία κινδύνου (5), όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε σήμερα Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι δήμοι της Περιφέρειας έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

 

Περισσότερα Άρθρα

Τα Θεοφάνια το μεσημέρι επιλέγουμε “όπως παλιά ” με ζωντανή μουσική

Και το μεσημέρι μαζί, με ζωντανή μουσική και εξαιρετικούς μεζέδες, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά σε πρώτο πλάνο, νομίζω η καλύτερη επιλογή για αυτή την ημέρα.

Σοβαρή οικολογική καταστροφή στη λίμνη Στυμφαλίας από τη χθεσινή πυρκαγιά

Μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε έκταση με καλαμιές, που βρίσκεται μέσα στη λίμνη Στυμφαλία στην Κορινθία, κάηκαν 50 στρέμματα καλαμιές στην επιφάνεια της λίμνης, προκαλώντας σημαντική περιβαλλοντική καταστροφή. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιάτου με τέσσερις άνδρες, οι οποίοι επιτηρούσαν τη φωτιά, καθώς δεν ήταν […]