13 °C Argos, GR
4 Δεκεμβρίου 2022

Μην Φοβηθείς και μην αργήσεις. Η πρόληψη νικά τον καρκίνο!

“Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο”

11 – 18 Σεπτεμβρίου 2021 Πάτρα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι παρουσιάζονται κάθε χρόνο 20.000.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου. Επιβάλλεται και είναι υποχρέωση κάθε πολίτη προς τον εαυτό του, την οικογένειά και τους φίλους του, προς την κοινωνία στην οποία ζει, να ενημερώνεται, να τροποποιεί τον τρόπο ζωής του και να υποβάλλεται στον οριζόμενο προσυμπτωματικό έλεγχο.

Οι μισοί από τους ανθρώπου που θα αναπτύξουν καρκίνο θα χάσουν τη ζωή τους από τη νόσο αυτή γιατί η διάγνωση γίνεται σε προχωρημένο στάδιο. Οι μισές περιπτώσεις καρκίνου θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί αν αλλάζαμε συνήθειες και τρόπο ζωής. Η πρόληψη του καρκίνου είναι δυνατή.

Οι περισσότεροι και πιο συχνοί καρκίνοι όπως είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, του προστάτη, του δέρματος, κ.α. μπορούν να προληφθούν γιατί οφείλονται σε εξωγενείς κυρίως παράγοντες. Η πρόληψη, η ενημέρωση, η έγκαιρη αναγνώριση & διάγνωση καθώς και τα οργανωμένα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου, είναι τα μόνα όπλα της ανθρωπότητας έναντι του καρκίνου!

Μην Φοβηθείς και μην αργήσεις. Η πρόληψη νικά τον καρκίνο!

Mε το μήνυμα αυτό η εβδομάδα 11 έως 18 Σεπτεμβρίου αφιερώνεται  στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον Καρκίνο.

Η Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Άγιος Ανδρέας” υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την 6η ΥΠΕ, τον Δήμο Πατρέων , το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τις “Γυναίκες στην Ογκολογία” (w4o) Eλλάδος και τους συλλόγους ασθενών:

Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Ν. Αχαΐας, το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα” και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία  Παράρτημα Πάτρας, διοργανώνουν την “Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο” στις 11 έως 18 Σεπτεμβρίου 2021.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να δημιουργηθεί ένας ετήσιος θεσμός ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, κινητοποίησης του γενικού πληθυσμού και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Στα πλαίσια της “Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο” θα πραγματοποιούνται καθημερινά διαφορετικές δράσεις (workshops, ομιλίες, συζητήσεις με ειδικούς, δρώμενα και προβολή μηνυμάτων σε γιγαντοοθόνες,κ.ο.κ) με γνώμονα την προσέγγιση και ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν ευρύτερου κοινού.

Η κάθε δράση εναντίον του καρκίνου μετράει και η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο είναι η πρώτη συντονισμένη δράση όλων των φορέων. Συμπορευόμαστε στον ίδιο αγώνα και χωρίς φόβο θα βγούμε νικητές!

Προκαταρκτικό πρόγραμμα των δράσεων μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα

Πρόεδρος Εφετών ο Γεώργιος Σχοινοχωρίτης

Ξεχωριστή διάκριση για τον συμπατριώτη μας Γεώργιο Σχοινοχωρίτη, που προήχθη σε Πρόεδρο Εφετών. Ο ανώτατος δικαστικός είναι υιός του αείμνηστου πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίνου Σχοινοχωρίτη και της Ελισάβετ Σούπου Σχοινοχωρίτη. Θερμά συγχαρητήρια. Share on FacebookTweetFollow usΑποθήκευση

Οι σκέψεις της Γιούλας…

Να πάρει η ευχή και σήμερα δυσάρεστη είναι η ανάμνηση κι εγώ έχω αρχίσει να θέλω λίγο πιο απλόχωρες μέρες να θυμάμαι, πέρασαν κιόλας επτά χρόνια από κείνο το δημοψήφισμα που μας έκανε τους μισούς να χορεύουμε ζεϊμπέκικα στο Σύνταγμα και τους άλλους μισούς να κλαίμε με το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ, οι μενουμευρωπαίοι ακουμπήσαμε στον […]