16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η φωτιά εξαπλώνεται από τη Βαρυμπόμπη: Εκκενώνεται επειγόντως το Ολυμπιακό Χωριό

Μετά τους οικισμούς σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Μορτερό και Αδάμες, δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το Ολυμπιακό Χωριό, καθώς η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι, επεκτάθηκε σε κατοικημένες περιοχές και μαίνεται ανεξέλεγκτη.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα μέσω του συστήματος 112, ζητώντας από τους πολίτες να μεταβούν προς τις Αχαρνές. «Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό Χωριό ή Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», είναι το μήνυμα σε δύο γλώσσες.
Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη μέσα στη Βαρυμπόμπη όπου έφτασε και μέχρι την πλατεία. Τα μέτωπα είναι πολλά, οι φωτιές σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν τα δεκάδες μέτρα σε ύψος και κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. Στο συγκεκριμένο σημείο κατάφεραν να την αναχαιτίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά τα μέτωπα εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα καθώς οι φλόγες πλησίασαν μέχρι το Ολυμπιακό χωριό και τους Θρακομακεδόνες, ενώ οι πυροσβέστες δημιούργησαν «ζώνη» και εντός του στρατοπέδου του Τατοΐου για να εμποδίσουν τα μέτωπα να πλησιάσουν.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να γίνει αποτίμηση για όλες τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα και τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Περισσότερα Άρθρα

Τραγωδία στην Νεμέα: Ένας νεκρός κι οκτώ τραυματίες από τροχαίο

Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στον Επαρχιακό δρόμο Νεμέας- Αηδονιών. Σύμφωνα με το korinthostv.gr, το δυστύχημα συνέβη όταν ΙΧ αυτοκίνητο, συγκρούστηκε για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους, με άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο. Αποτέλεσμα ήταν ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, τρία άτομα να τραυματιστούν σοβαρά και πέντε ελαφρύτερα.