20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ένα εκατομ. σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο

Σύσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου, με την συμμετοχή των διευθυντών Τεχνικών Εργων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Η σύσκεψη αφορούσε στο ύψους περί τα 5 εκ. ευρώ έργο που αφορά σε παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των Περιφερειακών Ενοτήτων -με περίπου 1 εκ. ευρώ να αναλογεί σε κάθε Π.Ε.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα γίνει διαγράμμιση, κάθετη και οριζόντια σήμανση, τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων καθώς και ειδικών ανακλαστικών οδοστρώματος (“μάτια γάτας”).

Κατά την σύσκεψη, τα υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη για τα τμήματα του οδικού δικτύου ανά Π.Ε. στα οποία απαιτούνται παρεμβάσεις και επισημάνθηκε από την πλευρά του Π. Νίκα ότι θα πρέπει μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει αλλάξει προς το βέλτιστο η εικόνα του οδικού δικτύου της Περιφέρειας.

“Οι παρεμβάσεις αυτές υλοποιούνται στο γενικότερο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας της περιφερειακής Αρχής για την ουσιαστική βελτίωση του οδικού δικτύου σε όλες τις Π.Ε. με αποκλειστικό στόχο την ασφάλεια των εποχούμενων” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Περισσότερα Άρθρα

Το αλκοόλ…ρέει στη άσφαλτο

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, που αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων, είναι στο επίκεντρο των έλεγχων της Τροχαίας. Στο πλαίσιο αυτό, το τριήμερο από Παρασκευή 7 έως Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (12.441) έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν (445) παραβάσεις, ως ακολούθως: 111 στην Αττική, […]

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά της Λέπρας (ILEP) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την ασθένεια της λέπρας, που πλήττει 3 εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο. Η Λέπρα είναι μια μεταδοτική λοιμώδης […]