Καμένα σπίτια, καμένες δασικές εκτάσεις, κατεστραμμένους επαγγελματικούς χώρους και τραυματίες αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα η οποία ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ζήρια Αχαΐας. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα έχουν καεί τουλάχιστον 20 οικίες (υπάρχουν αναφορές και για 30) στην ευρύτερη περιοχή, αφού το πύρινο μέτωπο λόγω των καιρικών συνθηκών επεκτάθηκε, ενώ στο νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 16 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα. Από τους 16 οι 8 παραμένουν στα νοσοκομεία Αιγίου και Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.
Η φωτιά καίει ακόμα και από το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να κάνουν ρίψεις τα εναέρια μέσα. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στη μάχη για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, 5 ελικόπτερα, δύο αεροπλάνα. Επίσης συνδρομή για την κατάσβεση παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου αλλά και υδροφόρες των ΟΤΑ. Να σημειωθεί ότι όλες τις δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.
Μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία. Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός, προκειμένου η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο. Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην Αιγιάλεια, κάτω από τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, τέθηκε σε πλήρη επιφυλακή το σύνολο των υγειονομικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής. Τον πλήρη συντονισμό των ενεργειών για την ετοιμότητα του υγειονομικού συστήματος είχε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Η υγειονομική περιφέρεια ήταν σε διαρκή συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΚΑΒ.
Oι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της νύχτας έγινε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο. Η κατάσταση της φωτιάς πάντως είναι καλύτερη.
Το πρόβλημα παραμένει στην Ζήρια και σε ένα ακόμα μέτωπο στα Δυτικά προς την περιοχή της Παναγοπούλας, όπου είναι δύσκολο για τις επίγειες δυνάμεις και τα πεζοπόρα τμήματα να επιχειρήσουν λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου.
Στόχος είναι να τεθούν τουλάχιστον υπό πλήρη έλεγχο τα ενεργά μέτωπα πριν από το μεσημέρι, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νέα ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή. Η καταγραφή των ζημιών αναμένεται να ξεκινήσει από τις περιοχές όπου δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα φωτιάς.