18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Χρυσοχοΐδης για πυρκαγιά στην Αχαΐα: Στη μάχη 8 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα 290 Πυροσβέστες – Θα συνεχιστούν οι αντίξοες συνθήκες

Τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην Αχαΐα για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς απαρίθμησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε έκτακτες δηλώσεις πριν από λίγο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στη μάχη παίρνουν μέρος 8 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, 290 μέλη της Πυροσβεστικής με δεκάδες οχήματα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στις προσπάθειες εκκένωσης όπου χρειάζεται.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, καθώς ξεκίνησε από δασική έκταση, αλλά μπήκε ταχύτατα μέσα στον οικιστικό ιστό.

Γι αυτό τον λόγο και ενεργοποιήθηκε το σύστημα ειδοποίησης 112, ώστε να εκκενωθούν αρχικά τα χωριά Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι και στη συνέχεια και ο Λόγγος.

Σύμφωνα με το dete.gr, η φωτιά έφτασε στον οικισμό Μπαρμπουνέικα και το Λαμπίρι, διασχίζοντας την πορεία του διανοιχθέντος δρόμου που οδηγεί στην παλαιά εθνική οδό και αφού πέρασε από τον παραλιακό οικισμό Ακονιά Καμαρών κατευθύνθηκε στη Μπούκα. Πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, αναφέρουν ότι για προληπτικούς λόγους έχουν απομακρυνθεί 23 άτομα με σκάφη του Λιμενικού, από την παραλία Μπούκα Καμαρών και τα Πεύκα και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια προς το Αίγιο.

Περισσότερα Άρθρα

Ατυχείς δηλώσεις ή άγνοια κινδύνου; Θέλω να πιστεύω το πρώτο

Ήθελα πολύ να γράψω –πριν αρκετές ημέρες-  για όσα είχε πει ο πρωθυπουργός στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε δυο διαφορετικές ευκαιρίες κομματικών «συνάξεων» αλλά δεν το έκανα περιμένοντας  να δω  τι θα γραφόταν, σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. ή τι θα ακουγόταν σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Και είχε πει μερικά πράγματα που και αντιδράσεις θα […]