14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σκοποβολή: Εκτός μεταλλίων η Κορακάκη – Kατέλαβε την έκτη θέση

Η Άννα Κορακάκη δεν κατάφερε να υπερασπιστεί στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το 2016 στα 25μ. σπορ πιστόλι, καθώς στον τελικό έμεινε εκτός βάθρου, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα, δις Ολυμπιονίκης, είχε τερματίσει στην ίδια θέση και στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η Κορακάκη «ανέβασε στροφές» μετά την κακή της εκκίνηση (1/5) και μετρώντας 3/5, 4/5 και 4/5, κατάφερε μετά από 20 βολές να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση.

Το 3/5 που ακολούθησε «έριξε» την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στην τέταρτη θέση, ενώ στο έκτο σετ βολών μέτρησε 3/5 στην τριπλή ισοβαθμία με τις Τζιαρουϊξάν Σιάο (Κίνα) και Τσια-Γινγκ Γου (Κινεζική Ταϊπέι) και αποκλείστηκε, «τερματίζοντας» στην έκτη θέση.

Το χρυσό μετάλλιο με Ολυμπιακό ρεκόρ πανηγύρισε στο μπαράζ (4-1) η Βιταλίνα Μπατσαράσκινα (Ρωσία-38β.), η οποία είχε θριαμβεύσει και στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι, το ασημένιο επίσης με Ολυμπιακό ρεκόρ η Μινγιουνγκ Κιμ (Ν. Κορέα38β.) και το χάλκινο η Τζιαρουϊξάν Σιάο (Κίνα-29β.).

Η τελική κατάταξη:

1. Βιταλίνα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) 38β.

2. Μινγιουνγκ Κιμ (Ν. Κορέα) 38β.

3. Τζιαρουϊξάν Σιάο (Κίνα) 29β.

4. Αντοανέτα Κοσταντίνοβα (Βουλγαρία) 28β.

5. Τσια-Γινγκ Γου (Κινεζική Ταϊπέι) 23β.

6. Άννα Κορακάκη (ΕΛΛΑΔΑ) 18β.

7. Ντορίν Βένεκαμπ (Γερμανία) 14β.

8. Τσια Τσεν (Κινεζική Ταϊπέι) 10β.

Περισσότερα Άρθρα

Η αποχώρηση Καμπόσου είχε καθολική αποδοχή…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου

Ο Καμπόσος είναι μια πληθωρική προσωπικότητα και αυτό το δείχνει σε κάθε έκφανση της ζωής του, είναι πατριώτης και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης , υποστηρίζει τα του Έθνους με όλη την δύναμη της ψυχής του. Όχι δεν του κάνω την αγιογραφία του, απλά τον περιγράφω, σίγουρα έχει και πολλά αρνητικά,λόγω της ισχυρής του προσωπικότητας  λοιπόν […]

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας. Ημέρα τιμής, αλλά και υπενθύμισης των πολλαπλών ρόλων της μέσα στην κοινωνία, καθώς και ημέρα έντονου προβληματισμού για την ισότητα μεταξύ των φύλων και την ισότιμη παρουσία της στην εργασία, στο σπίτι, στην παιδεία, στις ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της […]