15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα

Mάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Αχαΐας αφού βρίσκονται σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα.

Λίγο μετά τις 12.10 μεγάλη φωτιά  εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.

Λίγο αργότερα πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας.

Και στα δύο μέτωπα επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα στο μέτωπο της Δροσιάς ,47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι δόθηκε εντολή για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιάς ώστε να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί με αποτέλεσμα να δυσχαιρένουν το έργο της κατάσβεσης.

«Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».

Λίγο μετά τις 15.00 δόθηκε εντολή εκκένωσης του Σουλίου, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. Στο μέτωπο αυτό επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα, ενώ έχουν ζητηθεί περισσότερες δυνάμεις.

Φωτογραφίες : The Best, pelop.gr

Περισσότερα Άρθρα

Μουσική εκδήλωση με φόντο το Μπούρτζι

  Με τις μουσικές διαδρομές του συγκροτήματος “Τρεις και μία” στο “Π” στο λιμάνι Ναυπλίου συνεχίστηκαν χθες οι εκδηλώσεις της 4ης Ναυτικής Ναυπλιάδας. Την εκδήλωση προλόγισαν, ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου “Ο Παλαμήδης” Θεοδόσης Σπαντηδέας, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Ναυπλιέων “Ο Ναύπλιος” Κωνσταντίνος Κολόκας. Την εκδήλωση με φόντο το επιθαλάσσιο φρούριο Μπούρτζι παρακολούθησαν πλήθος ντόπιων και επισκεπτών […]

Νεκρός 62χρονος που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του

Σοκ το πρωί του Σαββάτου στην Ρουπακιά του Δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα. Σύμφωνα με το tempo24.gr, ένας 62χρονος καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Στην περιοχή έφθασαν αστυνομικοί προκειμένου να ερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο […]