27 °C Argos, GR
28 Ιουνίου 2022

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Ναύπλιο – τρεις ομάδες ΟΠΚΕ δημιουργούνται στο νομό

Σαφές μήνυμα ότι η νομιμότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμη και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας, έστειλε τόσο από τη Μεσσήνη όσο και από το Ναύπλιο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε τη Μεσσήνη και το Ναύπλιο μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, σήμερα, και είχαν σειρά συναντήσεων τόσο με εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και με Αξιωματικούς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Αμέσως μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο και τους Δημάρχους Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο, Επιδαύρου, Τάσο Χρόνη, Ερμιονίδας Ιωάννη Γεωργόπουλο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη που συνοδευόταν από τον Βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Ανδριανό, δεσμεύτηκε πως θα ενισχυθεί περαιτέρω η αστυνόμευση στις περιοχές τους που είναι παραγωγικές και τουριστικές και εφόσον χρειαστεί θα περιπολούν στα χωριά ακόμα και ομάδες ΟΠΚΕ.

[hfe_template id='397365']

«Είμαστε εδώ νυχθημερόν αφοσιωμένοι στην αποστολή μας, που είναι η ασφάλεια των πολιτών και η αποκατάσταση της νομιμότητας. Η ανοχή μας είναι μηδενική απέναντι στα φαινόμενα παραβατικότητας, τα οποία εμποδίζουν τους πολίτες να κάνουν τη δουλειά τους. Ήρθε η ώρα να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους με συγκεκριμένες αποφάσεις, πράξεις, δράσεις, επιχειρήσεις και όχι λόγια», σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, σε ό,τι αφορά στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και ιδίως οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης να τηρούν τα μέτρα για τον περιορισμό του αόρατου εχθρού, που είναι ο κορονοϊός, ώστε να κυλήσει ομαλά, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες, η τουριστική περίοδος.

Στη διάρκεια των συναντήσεων, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης σημείωσε ότι έχει δώσει οδηγίες και κατευθύνσεις για γενικότερο στοχευμένο επιχειρησιακό επανασχεδιασμό για την πάταξη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας συγκεκριμένων εγκληματικών ομάδων σε συγκεκριμένες περιοχές της Πελοποννήσου. Πρόσθεσε ότι για αυτόν τον σκοπό θα γίνει αναδιάταξη των υπαρχόντων δυνάμεων, αλλά θα υπάρξουν και άλλες ενισχυτικές, σε περίπτωση που απαιτηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του υπό κατάρτιση σχεδιασμού, για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Την ανακοίνωση για περαιτέρω ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στις  περιοχές τους, καλωσόρισαν οι Δήμαρχοι Μεσσήνης, Άργους-Μυκηνών, Ναυπλιέων, Επιδαύρου, Ερμιονίδας, αντίστοιχα και ανέλυσαν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές τους.  Επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία που ήδη υπάρχει και τόνισαν ότι προσδοκούν σε περαιτέρω ενίσχυση αυτής. Ευχαρίστησαν τόσο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όσο και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για τη στήριξή τους.

Τόσο οι Δήμαρχοι όσο και ο  αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος επεσήμαναν τη δράση συγκεκριμένης ομάδας πολιτών που επιδίδονται σε κλοπές. Για παράδειγμα έχουν κλαπεί 4,5 χιλιόμετρα καλώδιο στο δρόμο των αρχαιοτήτων προκειμένου οι άγνωστοι να αποκομίσουν το χαλκό. Χθες το βράδυ διέρρηξαν το κλειστό της Αγίας Τριάδας για να πάρουν το χαλκό από τα air condition.

Ο κ.Χρυσοχοΐδης υποσχέθηκε πως για τη αποτροπή τέτοιων πράξεων, θα δημιουργηθούν στο νομό τρεις ομάδες ΟΠΚΕ, στην Νέα Κίο, την Αγία Τριάδα και στον υπόλοιπο νομό.

 

Περισσότερα Άρθρα

Χρήστος Σταϊκούρας:«Εξαιτίας του κ. Τσίπρα, άλλη μία ευκαιρία για τη χώρα χάθηκε»

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χθες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015 και ενίσχυσε με σημαντική ρευστότητα τις ευρωπαϊκές οικονομίες κατά την περίοδο της κρίσης, συμβάλλοντας δι’ αυτού του τρόπου στην ανάπτυξη της […]

Συνάντηση Κεφαλογιάννη-Κωστούρου

Ο πρώην Υπουργός, Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μανώλης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο. [hfe_template id=’397365′] Ο Δήμαρχος είχε διεξοδική συζήτηση με τον κ.  Κεφαλογιάννη αναλύοντας προβλήματα αλλά και προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας. Από την πλευρά του ο κος Κεφαλλογιάννης ευχαρίστησε τον κο Κωστούρο για την […]

Follow by Email