18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: Με ποιους θα κρατείται στις φυλακές Τρίπολης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια για τον ένα βιασμό και τις δύο απόπειρες βιασμού -μετά τις καταγγελίες τριών συναδέλφων του σε βάρος του- τις οποίες ο ίδιος ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται.

Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του, ωστόσο, δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή. Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα μεταφερθεί πιθανότατα την Τετάρτη, 28 Ιουλίου, στις φυλακές Τρίπολης, όπου κρατούνται οι φυλακισμένοι για σεξουαλικής φύσης εγκλήματα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να σοκαρίστηκε από την συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς δεν περίμενε πως θα βρισκόταν στη φυλακή.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα πρώτα λόγια του ηθοποιού, φαίνεται πως ήταν: «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν…». Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν η σύζυγος και ο γιός του.

 

Με ποιους θα κρατείται στις ίδιες φυλακές

Στο εν λόγω κατάστημα κράτησης εκτίει την ποινή του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης. Στη φυλακή Τρίπολης, όπως και σε αυτή των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα, προκειμένου να μην υπάρχουν κυρίως προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων.

Επομένως, στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Τρίπολης βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του. Καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2021 σε κάθειρξη 15,5 ετών.

Στην ίδια φυλακή κρατείται, επίσης, ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο. Σε βάρος του, είχε ασκηθεί βαρύτατη ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών κάτω των 12 ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Καταγγέλθηκε από γονείς ενός 9χρονου κοριτσιού τον περασμένο Ιούλιο.

Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκεται και ο «παιδεραστής με το βαν», Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση. Ο Φίλιππος Λεβέντος συνελήφθη το 2015 επ’ αυτοφώρω, όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει.

Ακόμη, στις φυλακές Τρίπολης εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου».

Περισσότερα Άρθρα

Στους 111 οι νεκροί από τη γρίπη – Άλλοι 20 έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα

Είκοσι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, φτάνοντας συνολικά τους 111 από την αρχή της φετινής περιόδου δραστηριότητας της γρίπης. Από αυτούς, οι 99 ήταν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και οι 12 χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Σύμφωνα από την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα […]

Πέθανε ξαφνικά γνωστός αστρολόγος έξω από super market

Ο αστρολόγος και συγγραφέας, Γιάννης Ριζόπουλος, κατέρρευσε ξαφνικά έξω από σούπερ μάρκετ, στην Αμάρυνθο Εύβοιας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μοιραίο συνέβη λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης (16/3) στην Αμάρυνθο, όταν ο γνωστός αστρολόγος κατέρρευσε ξαφνικά, -πιθανότατα από έμφραγμα-, και έπεσε στο έδαφος έξω από το super market «Κρητικός». Ο γνωστός αστρολόγος εντοπίστηκε […]