18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Σάρκαζε τα εμβόλια, πέθανε υποφέροντας από κορονοϊό: Η περίπτωση ενός διάσημου αρνητή

Ένας από τους πλέον «διάσημους» αντιεμβολιαστές της Καλιφόρνιας που περιέπαιζε συστηματικά τα εμβόλια και αστειευόταν με τον εμβολιασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πέθανε ύστερα από μάχη ενός μήνα με τον κορωνοϊό.

Ο Στέφεν Χάρμον (Stephen Harmon), μέλος του πεντηκοστιανής Εκκλησίας του Hillsong, υπήρξε ένας μαχητικός πολέμιος των εμβολίων, μη χάνοντας ευκαιρία να κάνει μια σειρά αστείων για το γεγονός ότι δεν αποδεχόταν το εμβόλιο.

«Έχω 99 προβλήματα, αλλά το εμβόλιο δεν είναι ένα από αυτά» έγραφε ο 34χρονος στους 7.000 ακολούθους του τον Ιούνιο.

Λίγο αργότερα κόλλησε τον κορωνοϊό. Νοσηλευόταν για πνευμονία και Covid-19 σε νοσοκομείο εκτός Λος Άντζελες, όπου και κατέληξε την Τετάρτη.

«Παρακαλώ προσευχηθείτε όλοι, θέλουν να με διασωληνώσουν και να μου βάλουν αναπνευστήρα», είπε.

Στο τελευταίο του tweet όμως την Τετάρτη, ο κ. Harmon ανακοίνωνε ότι είχε τελικά δεχθεί να μπει σε διασωλήνωση.

«Δεν ξέρω πότε θα ξυπνήσω, παρακαλώ προσευχηθείτε», έγραφε.

Παρά τη μάχη που έδινε με τον κορονοϊό, ο Χάρμον εξακολουθούσε να λέει ότι απορρίπτει την ένεση (του εμβολιασμού) γράφοντας ότι η θρησκευτική του πίστη θα τον προστατεύσει.

Πριν από το θάνατό του, αστειευόταν για την πανδημία και τα εμβόλια, αναρτώντας διάφορα σατιρικά memes που μεταξύ άλλων έλεγαν ότι εμπιστεύεται τη Βίβλο περισσότερο από τον Άντονι Φάουτσι.

Ο ιδρυτής της Εκκλησίας του Hillsong, Μπράιαν Χιούστον, επιβεβαίωσε τα νέα του θανάτου του Χάρμοντ με ένα tweet την Πέμπτη.

«Ο Μπεν μόλις μας γνωστοποίησε τη συνταρακτική είδηση ότι ο αγαπημένος μας φίλος, Stephen Harmon, πέθανε από τον Covid. Σπαρακτικό», έγραψε ο Χιούστον.

Και λίγο μετά σε ανάρτησή του στο Instagram, απέτισε φόρο τιμής στον Χάρμον..

«Ήταν ένας από τους πιο γενναιόδωρους ανθρώπους που έχω γνωρίσει και είχε πολλά ακόμη να ζήσει», έγραψε στο Instagram.

«Θα λείψει σε πολλούς. RIP».

Και πρόσθεσε ότι η εκκλησία ενθαρρύνει τα μέλη της να «ακολουθούν τις συμβουλές των ιατρών τους».

Η Καλιφόρνια καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες, με την πλειονότητα των ανθρώπων που μεταφέρονται στο νοσοκομείο να είναι ανεμβολίαστοι.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL, με πληροφορίες από  BBC 

 

Περισσότερα Άρθρα

Ενισχύθηκε το Κ.Υ Άργους

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των Δημόσιων Δομών Υγείας από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, παρέδωσε έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (AED), για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Άργους.   Η πρόληψη αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα και εργαλείο για […]

Φωτιά στο Τημένιο

Πυρκαγιά εντοπίστηκε να καίει έκταση περίπου 4 στρεμμάτων με ξερά χόρτα, στην περιοχή της Αγίας Άννας στο Τημένιο, σήμερα, λίγο μετά τις 11:30. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα και προσωπικό της πυροσβεστικής Άργους για την άμεση κατάσβεσή της.