14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δαλαμανάρα: Εορτάζει τον Άγιο Παντελεήμονα (pics)

Με θρησκευτική λαμπρότητα τιμάται η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα στο ομώνυμο παρεκκλήσιο στη παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου.

Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός μετά θείου κηρύγματος από το Γενικό αρχιερατικό επίτροπο της Μητροπόλεως Αργολίδας ,πρωτοπρεσβύτερο π. Πέτρο Αθανασόπουλο.

Κάθε χρόνο μαζεύεται πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές του Ναυπλίου και του Άργους για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου.

Φέτος την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπέγγος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης κα.

Το εκκλησάκι βρίσκεται στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου και εκκλησιαστικά ανήκει στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής Δαλαμανάρας.

Περισσότερα Άρθρα

Π. Δρακόπουλος: Ο 16χρονος από τη Μονεμβασία που διαπρέπει στο χώρο της μουσικής

Είναι μόλις 16 χρονών, όμως στις πρόσφατες εξετάσεις του Εθνικού Ωδείου – Παράρτημα Σπάρτης για την απόκτηση διπλώματος πιάνου, ο Παναγιώτης Δρακόπουλος από τη Μονεμβασία, με καθηγήτρια τη Μαρία Βελμάχου, πήρε άριστα παμψηφεί, εξεταζόμενος από οκταμελή επιτροπή. Παράλληλα πήρε «Α Βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης» και από το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης χρηματικό βραβείο, στη μνήμη του στενού φίλου του […]

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

“Μια βόλτα με ποδήλατο σε όλο τον κόσμο ξεκινάει με μια απλή πεταλιά”. Scott Stoll.  “Η ζωή είναι σαν το ποδήλατο. Για να κρατήσεις την ισορροπία σου πρέπει να προχωράς συνεχώς”. Albert Einstein.  “Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την απλή, αλλά θαυματουργή απόλαυση του να κάνεις ποδήλατο”. John F. Kennedy.  “Κάθε φορά που βλέπω […]