18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας: Λειτουργία παιδιατρικού τμήματος

   Μετά την συνταξιοδότηση της Διευθύντριας του Παιδιατρικού Τμήματος και την μετακίνηση του Επιμελητή Α’ στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου ο εναπομείνας παιδίατρος αδυνατεί να καλύψει τις εφημερίες του μήνα στο νοσοκομείο μας (σχεδόν πάνω από τις μισές), με αποτέλεσμα ο νομός να μένει ακάλυπτος σε πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα.

Αποτέλεσμα αυτού είναι: 1ον να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά, κάτι που μπορεί να καταστεί επικίνδυνο ακόμη και για την ίδια την ζωή των παιδιών και 2ον να αυξάνονται οι διακομιδές των παιδιών στα πλησιέστερα εφημερεύοντα εκτός νομού νοσοκομεία.

Η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής αποτελεί διαρκές αίτημα του σωματείου μας καθότι η πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένη Παιδιατρική Κλινική, μοναδική στο νομό μας, δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από τις παρούσες συνθήκες.

Παρά τις συνεχείς επισημάνσεις από μέρους μας προς τα αρμόδια Όργανα – Θεσμούς έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την κάλυψη των κενών… Αναρωτιόμαστε, θα πρέπει άραγε να θρηνήσουμε θύματα για να γίνουν κάποιες ενέργειες;

Επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Αργολίδα αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, πράγμα που εκ των πραγμάτων καθιστά περισσότερο επισφαλή την λειτουργία του Παιδιατρικού Τμήματος της νοσηλευτικής μας Μονάδας.

Ζητάμε άμεσα, μόνιμες προσλήψεις Παιδιάτρων και λοιπού Νοσηλευτικού προσωπικού, πρωτίστως για την Πρωτοβάθμια Παιδιατρική κάλυψη του νομού και επιπροσθέτως για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής της Νοσηλευτικής μας Μονάδας.

Τέλος ζητάμε την άμεση παρέμβαση των Αρμόδιων οργάνων που είναι υπεύθυνα για την ορθή λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας και τους φέρουμε προ των ευθυνών τους.

Περισσότερα Άρθρα

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο «καλός μας άνθρωπος» Θανάσης Βέγγος

«Ονειροπόλος και ευαίσθητος με μια σπάνια σεμνότητα και ανθρωπιά, ο Θανάσης Βέγγος ξεκίνησε από παιδί τα θελήματα στα κινηματογραφικά στούντιο, για να γίνει ο πιο αγαπημένος ηθοποιός μικρών και μεγάλων. Κέρδισε τον απέραντο σεβασμό όλων των Ελλήνων, σαρώνοντας σκηνές και οθόνες για πενήντα επτά ολόκληρα χρόνια, με ένα έμφυτο και αφοπλιστικά αυθεντικό ταλέντο. Ο σπουδαίος […]

Σοκ σε Άργος και Ναύπλιο από τον αδόκητο ¨χαμό¨του 36χρονου στο τροχαίο

Μόλις στα τριάντα έξι του χρόνια ένας ακόμα νέος άνθρωπος άφησε το αίμα στην άσφαλτο, η κοινωνία του Άργους και του Ναυπλίου έχουν σοκαριστεί από τον αδόκητο χαμό του Δημήτρη .Μ. Ένας άντρας που ήταν δραστήριος και όπως τον περιγράφουν γνωστοί και φίλοι ένα χαμογελαστό παιδί, έπαιζε επί πολλά χρόνια μπάσκετ και η απώλεια του […]