18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Εγκρίθηκε με ευρύτερη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και εργαζόμενων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

Υπερ της ρύθμισης ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης με νομοτεχνική βελτίωση στην τροπολογία ενέταξε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό το προσωπικό του ΕΚΑΒ και άνοιξε παράθυρο για επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες.

Παράλληλα, ορίστηκε ότι οι τρίμηνες συμβάσεις που θα συναφθούν προκειμένου να καλυφθούν κενά που θα προκύψουν από το ανεμβολίαστο προσωπικό, δύνανται να παρατείνονται για τρεις ακόμα μήνες.

«Τα περιθώρια στενεύουν», είπε και υπογράμμισε ότι η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί και παράλληλα με την πειθώ χρειάζονται και μέτρα», είπε και στρέφοντας τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε πολιτικό καιροσκοπισμό και αλληθωρισμό προς όλες τις κατευθύνσεις. «Η κατάσταση δεν επιτρέπει επαμφοτερίζουσες στάσεις ή μισόλογα», είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να ψαρεύει σε θολά νερά και να αναλογιστεί τις συνέπειες που θα έχει για τη χώρα και την οικονομία περαιτέρω έξαρση της πανδημίας. «Το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο κατά της covid-19».

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 85% του ιατρικού προσωπικού και το 69% του νοσηλευτικού.

Περισσότερα Άρθρα

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας με την Διοίκηση του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου

Σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Ιωάννης Μαντζούνης δέχθηκε επίσκεψη από την Διευθύντρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου κυρία Αναστασοπούλου Ιωάννα και τον Υποδιευθυντή του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου κ. Μιχόπουλο Ιωάννη, παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νικήτα Ευάγγελου. Έγινε ενημέρωση για θέματα που αφορούν στο […]

Εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες στο Θέατρο Πρόταση

  Ο σύλλογος «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση» που βρίσκεται για 26η χρονιά δίπλα σας, προτείνει και φέτος δράσεις και εργαστήρια για δημιουργικούς ενήλικες και δραστήρια παιδιά, από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, εικαστικούς και μουσικούς. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Νικόλας Ταρατόρης. Εργαστήρια για παιδιά – Εργαστήριο εικαστικών για παιδιά Τρίτη 17:00-18:30 Υπεύθυνη εργαστηρίου, Αναστασία Παπαγεωργίου (690 838 4205) – Εργαστήριο ραπτικής […]