17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στον Ίναχο

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα τίμησαν την εορτή του Προφήτη Ηλία στην Αργολίδα στο δημοτικό διαμέρισμα Ινάχου του Δήμου Άργους Μυκηνών, στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στο λόφο της Παναγίας της Βαρσέκας.

Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Θεοδόσιο Μπονταΐτη, εφημέριο του Αγίου Δημητρίου Ινάχου, ο οποίος στο τέλος του εσπερινού ευχαρίστησε όλους τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Προφήτη Ηλία.

Η θέα από το εξωκλήσι είναι μαγευτική, βλέπει κανείς ολόκληρο τον κάμπο της Αργολίδας το κάστρο του Άργους, τις Μυκήνες, τον αρχαιολογικό χώρο του Νέου Ηραίου ακόμα το Παλαμήδι στο Ναύπλιο. Στον ανακαινισμένο πρόσφατα εξωτερικό χώρο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία με την υπέροχη θέα μπορούν να τελεστούν τα μυστήρια του Γάμου και της βαπτίσεως, ενώ ο χώρος προσφέρεται και για κέτερινγκ. Το εκκλησάκι αυτό είναι χτισμένο από το 1967 με την προτροπή του ιπταμένου τότε κ. Μαλτέζου από το Άργος, προκειμένου να ικανοποιήσει ένα προσωπικό του τάμα προς τον Προφήτη Ηλία.

Το ναύδριο αυτό συντηρήθηκε με τις προσωπικές παρεμβάσεις των κατοίκων του Ινάχου. Πρόκειται για έναν μικρό επίγειο παράδεισο που μπορεί κανείς από εκεί να απολαύσει την καταπληκτική θέα, να δει το ηλιοβασίλεμα, να δροσιστεί λίγο κάτω από τα μεγάλα πεύκα, αλλά και να πιει παγωμένο νερό από την πηγή.

Περισσότερα Άρθρα

Τηλεθέαση: Η Ελένη Μενεγάκη έκανε «βουτιά» μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα

Η Ελένη Μενεγάκη ξεκίνησε εντυπωσιακά όσον αφορά τα νούμερα τηλεθέασης, την πρώτη της εκπομπή, η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Τι νούμερα έκανε η Ελένη Μενεγάκη, είχε γράψει το Sportime. Με αυτά να φτάνουν μέχρι το 20%, στην πρώτη μέρα προβολής της εκπομπής της, στην νέα της… στέγη, στο Mega Channel. Μάλιστα εκείνη την ώρα […]

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Από όλες τις πλευρές ακούγονται και υπερβολές

 O γάμος και η τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια απασχολούν την κοινωνία και όπως είναι φυσικό και την Εκκλησία. Από όλες τις πλευρές ακούγονται και υπερβολές. Τι θα πρέπει να προβληματίσει περισσότερο τους πολίτες, την Εκκλησία και την πολιτεία. H σημαντικότερη συνέπεια αυτής της νομοθετικής ρύθμισης είναι η θεσμοθέτηση μιάς μορφής γάμου, η οποία όμως έχει […]