14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Περπάτημα: Η πιο δραστική συνήθεια που σώζει τον εγκέφαλό μας

Μπορεί η επιστημονική κοινότητα να έχει το βλέμμα της στραμμένο πάνω στη πανδημία, αλλά οι επιστήμονες δεν έχουν σταματήσει να φωνάζουν για τον κίνδυνο που περιμένει τον δυτικό κόσμο και δεν είναι άλλος από την άνοια και τις παθήσεις του εγκεφάλου.

Όμως μια συνήθεια που αποκτήθηκε μέσα στη πανδημία είναι η σωτηρία του εγκεφάλου μας όπως δημοσίευσε το Ιατρικό Κέντρο Hamburg-Eppendorf (UKE).

Το περπάτημα και οι περίπατοι σε εξωτερικούς χώρους χαρίζουν χρόνια στον εγκέφαλό μας και μάλιστα τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Εκτός των μακροπρόθεσμων ωφελειών, ένας περίπατος έχει την ικανότητα να αποφορτίζει το μυαλό μας και να τον βάζει σε κατάσταση ηρεμίας.

Οι μελέτες σε απλά ελληνικά έδειξαν ότι ο εγκέφαλος μας γίνεται πιο “χαρούμενος” όταν βρίσκεται σε εξωτερικό περιβάλλον, κυρίως στη φύση.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι η παραμονή μας έξω βελτιώνει τη δομή του εγκεφάλου μας και τη διάθεση μας, μειώνοντας τον κίνδυνο για κατάθλιψη, κούραση, προβλήματα μνήμης και έλλειψη συγκέντρωσης.

Για αυτό το λόγο διαθέστε έστω και 30 λεπτά την ημέρα για μια μικρή βόλτα και θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Τραγωδία δίχως τέλος – Νέο σοκ στην Ευρώπη: Η Ισπανία ξεπέρασε σε θανάτους από κορονοϊό την Κίνα

Ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία από την πανδημία του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε σήμερα εκείνον της ηπειρωτικής Κίνας, με 3.434 νεκρούς από 2.696 χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι αρχές. Σε διάστημα 24 ωρών καταγράφηκαν στην Ισπανία 738 θάνατοι. Μονάχα η Ιταλία καταμετρά παγκοσμίως περισσότερους θανάτους από τη νόσο Covid-19. Ο αριθμός των […]

Αργολικός Γυμναστικός Σύλλογος Ναυπλίου : Έναρξη προπονήσεων

Τμήματα Νηπίων -Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου Αγωνιστική ομάδα Προπονήσεις καθημερινά στο Δημοτικό στάδιο (στίβο) Ναυπλίου από 17:00 έως 19:00 Έναρξη προπονήσεων Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 17:00 Πληροφορίες-εγγραφές Καθηγητής φυσικής αγωγής Κώστας Μπαρούτας 6945019846