19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ένα τραγούδι για σήμερα

YouTube player

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών η σημαντική εκπρόσωπος του δημοτικού τραγουδιού, Φιλιώ Πυργάκη, που έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Ποια ήταν η Φιλιώ Πυργάκη

Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και τραγουδούσε σε πανηγύρια από την ηλικία των 14 ετών, από το 1953. Έπειτα από ένα ατύχημα που είχε, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρεία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών.

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα από την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στη Σκανδιναβία κ.α) και έτσι έγινε γνωστό σε πάρα πολύ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

Υπολογίζεται ότι έχει κυκλοφορήσει πάνω από 200 διαφορετικούς δίσκους όλων των μορφών.

Περισσότερα Άρθρα

Συνελήφθη 17χρονη με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε δύο ανήλικες στον Κολωνό

Μια 17χρονη κοπέλα συνελήφθη χθες το βράδυ, με την κατηγορία ότι κατά τη διάρκεια συμπλοκής στον Κολωνό, μεταξύ κοριτσιών, μαχαίρωσε δύο επίσης ανήλικες, οι οποίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η συμπλοκή έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, για άγνωστους έως αυτή την ώρα λόγους, στη συμβολή των οδών Διστόμου […]

Απόκριες στη Νέα Κίο, την Κυριακή 3 Μαρτίου

Απόκριες στη Νέα Κίο, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 στις 3 το μεσημέρι με την Μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση. Ακολουθεί γλέντι με το σχήμα παραδοσιακής μουσικής “ΠΕΝΤΑΗΧΟΝ” με τον πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Κίου να χορεύει αποκριάτικους χορούς.